Nea Radio

– Full barnehagedekning i Røros kommune!

Illustrasjonsbilde. Foto: Nils Kåre Nesvold

Røros Venstre og Røros Høyre om prosessen rundt barnehagestrukturen i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2018 kl 07:08

I et leserbrev fra opposisjonspartiene Høyre og Venstre kommer det fram at flere utredningsforslag av barnehagestrukturen i Røros kommune ble nedstemt av posisjonspartiene.

Leserbrev:

I budsjett arbeidet for 2017, dvs på budsjett møtet i desember 2016 hadde Røros H, V og SP følgende forslag:

Utredning av Barnehagestruktur må skje i 2017 og inkludere utredning av bygg som en del av dette arbeidet. Komite for Oppvekst gjør denne utredningen og legger fram en ferdig utredet sak for Kommunestyret i løpet av 3.kvartal 2017.

Dette forslaget fremmet vi som et forsøk på å være fremtidsrettet og tenke helhetlig i Røros Kommune, med håp om til enhver tid full barnehagedekning og lønnsom drift av barnehagene i Røros Kommune. Dette forslaget ble nedstemt av Røros Arbeiderparti, Røros SV og Røroslista.

I Budsjettforhandlingene for 2018 fremmet Røros Høyre og Røros Venstre på nytt forslag:

Full barnehagedekning: det iverksettes nødvendige tiltak for å sikre at vi kan tilby barnehageplass til alle barn som har behov for det. Dette er så viktig at det kan forsvares å redusere avsetning til fond. Konsekvens/inndekning: redusert avsetning til fond, kr. 4 mill. i stedet for kr. 6.5 mill.

Dette ble også nedstemt av Røros AP, Røros SP, Røros SV og Røroslista.

Ergo så er både Røros Høyre og Røros Venstre veldig positiv til at det nå er bred politisk enighet om at det jobbes for full barnehagedekning i Røros Kommune, og da fortsatt ved å tenke helhet, framtid, kvalitet og lønnsomhet.

Vi stiller oss meget positiv til at intensjonen i våre forslag blir gjennomført.

Røros Høyre Røros Venstre

Mona W Slettum Rune Johnsen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...