ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Beste resultat noen sinne:

Opp 50 millioner kroner fra samme periode i fjor

Per Jørgen Weisethaunet, CEO i Norbit. Foto: Andreas Reitan

Omsetningen til det trønderske teknologiselskapet Norbit i forrige kvartal var 200,3 millioner kroner mot 150 millioner kroner samme periode i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2021 kl 00:03

ANNONSE
Annonse

Selskapet Norbits kvartalsrapport fredag viser at de har hatt en økning på 50 millioner kroner sammenligner kvartalsresultatet med samme periode i fjor.

– Den positive veksten fortsatte i tredje kvartal, hvor alle segmenter bidro til økningen. Både Oceans og Connectivity har økt lønnsomhet fra samme periode i fjor. Det er tilfredsstillende å se at vi har gjenvunnet både fart og moment i år, og at vi ser resultater av våre strategiske prioriteringer, sier adm. direktør Per Jørgen Weisethaunet i meldingen.

Når det gjelder driftsresultat er det på 13,8 millioner kroner i tredje kvartal 2021. Samme periode i fjor viste 16,3 millioner kroner.

Forstyrrelser i råvaremarkedet

I 2022 har Norbit en målsetning om å levere omsetning på omtrent 1,0 milliard drevet av vekst i alle tre forretningsområdene.
Det pågår fremdeles en global forstyrrelse i komponent- og råvaremarkedet, og også varetransport er mangelvare for tiden.

«Med de pågående forstyrrelsen i komponent og råvaremarkedet, inkludert økte lede og transport- tider, kan ikke risiko for komponentmangel fullt ut elimineres», står det i kvartalrapporten.

Norbits langsiktige ambisjon er fortsatt å levere organiske inntekter på mer enn 1,5 milliarder kroner.

ANNONSE