Frykter dårligere kollektivtilbud mellom Røros og Trondheim

Tillitsvalgt i transportarbeiderforbundet, Stein Kåre Holden (til venstre) og leder i transportkomiteen i Trøndelag, Per Olav Skurdal Hopsø.

Fremtidens regionale kollektivtilbudet behandles i fylkestinget 14. desember.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2018 kl 21:15

Holtålen Arbeiderparti var mandag kveld vertskap for et åpent møte om anbudsprosessen på det regionale kollektivtilbudet fra 2021.

AtB har levert flere skisser til hvordan framtidens kollektivtilbud i Trøndelag skal være. Nå frykter mange at fylkestinget i midten av desember vil gjøre vedtak om langt dårligere tilbud enn dagens. En av dem er Stein Kåre Holden, tillitsvalgt i Transportarbeiderforbundet.

Omstigning på Støren

Han mener forslaget, som mest sannsynlig fylkespolitikerne vil lande på, innebærer flere skifter mellom buss og tog mellom Røros og Trondheim. Støren vil fungere som en base for omstigning.

– Dette har vi forsøkt tidligere uten hell, sier Holden som frykter stor økning i privatbilismen som en direkte konsekvens av dette.

Han frykter at framtidens busspassasjerer som kommer fra Røros eller Holtålen, må du skifte over til tog på Støren og lokalbuss eller taxi fra sentralstasjonen i Trondheim og til destinasjonen.

Fra A til B

– Bussens styrke er gjennomgående ruter der vi så og si frakter folk fra dør til dør, sier Stein Kåre Holden som fikk æren av å åpne mandagens møte.

Hør intervju med Stein Kåre Holden her:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Leder i Trøndelag Arbeiderparti og leder i hovedutvalg for transport på fylkestinget, Per Olav Skurdal Hopsø, var også tilstede på møtet.

– Forslaget fra fylkesrådmannen er at vi skal gå for det billigste alternativet - noe som vi ser ikke vil gi et godt nok kollektivtilbud i Trøndelag, sier han og lover at Arbeiderpartiet skal stå på for at fremtidens tilbud ikke skal bli dårligere enn i dag.

Hør intervju med Per Olav Skurdal Hopsø her:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

Bulket drosje og knuste rute på Røros

Bulket drosje og knuste rute på Røros

En mann i 20-årene ble satt i arresten.

Første 100.000 kr jackpot er delt ut!

Første 100.000 kr jackpot er delt ut!

Håkon Sagen og Solveig Træthaug delte norgeshistoriens første 100.000 kroners jackpot i radiobingo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...