ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Sola:

Frykter at biler for 320 millioner må kondemneres

Foto: Tryg Forsikring

Tryg Forsikring frykter at alle de 1300 bilene i parkeringshuset på Sola må kondemneres. Bilene har stått i sterk varme og røyklukt, og trolig kan alle bilene være totalskadd. Prisen kan bli mer enn 320 millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Med tanke på at det ble over tusen grader inne i bygget, og at vel 1300 biler har stått i en voldsom sterk røyklukt i halvannen uke, frykter vi at alle bilene kan bli kondemnert. Selv de bilene som på avstand fremstår som uskadd kan ha lukt- og sotskader som ikke vil la seg fjerne, sier Jostein Tendenes, takstmann i Tryg Forsikring.

Han er en av flere takstmenn fra Tryg som har jobbet på stedet med å hjelpe kunder som er berørt av det som trolig er Norges største og dyreste bilbrann noensinne. Trolig representerer de 1300 bilene verdier for over 320 millioner kroner.

Det er ennå usikkert om hele eller deler av parkeringshuset skal rives, det blir trolig avgjort i morgen fredag.

Tryg Forsikring har fått inn 120 skadesaker i forbindelse med brannen, og har fortsatt stående 65 biler inne i parkeringshuset. Noen få biler er tatt ut ved hjelp av en robot, men dette arbeidet er stilt i bero inntil videre.

Nøkkelord

ANNONSE