Nea Radio

Leserinnlegg

– Frp styrker fjellstyrene

VIL STYRKE FJELLSTYRENE. Fra venstre: Gisle Saudland, Terje Halleland, Gunnar Singsaas (NFS), Morten Ørsal Johansen

Vil at de oppgavene som Statens naturoppsyn (SNO) ønsker løst, og som er knyttet til fjellstyrenes områder, skal kjøpes fra fjellstyrene der fjellstyrene kan levere dette.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I en pressemelding skriver Frp at partiet har sørget for gode føringer for fjellstyrene i statsbudsjettet for 2020.

Frp vil at de oppgavene som Statens naturoppsyn (SNO) ønsker løst, og som er knyttet til fjellstyrenes områder, skal kjøpes fra fjellstyrene der fjellstyrene kan levere dette. Dette er også kostnadseffektivt for staten, og reduserer ferdselen i sårbare områder, sier Morten Ørsal Johansen og Terje Halleland.

Fjellstyrene og deres ansatte - Fjelloppsynet - har en sentral rolle i forvaltningen av viktige ressurser. Fjelloppsynet har svært god lokalkunnskap og høy formell kompetanse. Derfor ønsker vi å ta vare på Fjelloppsynet videre, sier Ørsal Johansen.

Med disse føringene forventer vi økte tjenestekjøp fra SNO hos fjellstyrene i 2020, sier Halleland.

Dette setter landets fjellstyrer og Norges Fjellstyresamband (NFS) stor pris på, sier Gunnar Singsaas, styremedlem i NFS.
Dette vil bidra til at fjellstyrene kan gi et enda bedre tilbud til alle brukerne av statsallmenningene i Norge. Det vil gi økt lokal verdiskaping og bedre folkehelse, sier Singsaas.

Landets 94 fjellstyrer administrerer jakt og fiske i statsallmenningene, som til sammen dekker nær 30 millioner dekar av Norges areal. Fjellstyrene selger årlig rundt 50.000 fiskekort, 25.000 småviltkort, noen tusen storviltkort og eier og drifter rundt 400 hytter og buer.

Fjellstyrene administrerer også de jordbrukstilknyttede bruksrettene i statsallmenningene og bidrar til aktiv landbruksmessig bruk av statsallmenning til blant annet beiting og setring.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...