Nea Radio

FrP-støtte til lokalradio

LOKALRADIO: Gølin Kringen fikk FrPs landsmøte med på en enstemmig resolusjon til støtte for lokalradio. Foto: FrP

Gølin Kringen fikk et enstemmig FrP-landsmøte med på å kreve at ledige FM-frekvenser må gis til lokalradio, at senderstyrken på FM-stasjoner må økes betydelig og at nåværende FM-konsesjoner forlenges ut over 2022.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Gølin Kringen, oppvokst i Tydal, brukte Nea Radio som eksempel da hun tok opp lokalradioenes situasjon under FrPs landsmøte i helga.
Hun fikk landsmøtet med på at FrP fortsatt skal sikre vilkårene for FM-nettet og lokalradioene. Kringen mener det er et stort tap for kultur og mediemangfold at lokalradioer må stenge sendingene sine på FM-nettet og tvinges over på DAB i løpet av 2022.

- Tvangsinnføringen av DAB er et overformynderi og detaljstyring av ei næring som vi sjeldent har sett før. Jeg mener dette er et hån mot noen som bidrar med både skatteinntekter til samfunnet og bidrar med mye bra kultur og underholdning, sier Kringen.

Kringen fremhevet Nea Radio som en radio-suksess fra Trøndelag.

Landsmøtet til FrP behandlet en resolusjon som ba partiet om følgende tiltak:

Ledige FM-frekvenser må kunne brukes av lokalradio
Senderstyrken på FM-stasjoner kan økes betydelig
Inntektsbegrensningene på FM-stasjoner oppheves
Forbudet mot videresending og samsending oppheves
Nåværende FM-lisenser forlenges ut over 2022
Det tillates nye lokale aktører på FM

Resolusjonen ble enstemmig vedtatt.

Gølin Kringen har stor tro på at partiet vil kjempe hardt på Stortinget og i regjering mot tvangsinnføring av DAB og at partiet vil fortsette kampen for FM-nettet og lokalradioene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...