Nea Radio

Røros kommune:

Frivillighetsprisen 2020 til Lorns Skjemstad

Foto: Røros kommune

Mannen som begynte arbeidet med å etablere Røros tur- og løypeforening fikk endelig heder og ære for det utrolige frivillige arbeidet han har lagt ned igjennom nesten 40 år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I 1982 kom Lorns Skjemstad flyttende til Røros og med seg i bagasjen hadde han et ukuelig engasjement for ski og folkehelse.

Med hjerte for tur- og skiglede

Han tok umiddelbart fatt på arbeidet med å etablere Røros tur- og løypeforening, en forening han både har ledet og hatt styreverv i. Røros tur- og løypeforening kjører ca 10 mil med skispor i perioden før jul til etter påske. Selve løypekjøringen utføres av ansatte, men alt av organisering rundt dette utføres som frivillig arbeid.

Til glede for både fastboende og hytteeiere


I dette arbeidet har Lorns vært sentral. Han har skrevet søknader, fått inn kontingenter, lagt til rette for løypenettet i kommunen ved å kontakte og inngå avtaler med grunneiere og andre bruksberettigede, samt organisere arbeidet i foreningen. Utallige rørosinger, hyttebeboere og turister har hatt stor glede og nytte av det arbeidet som Lorns og tur- og løypeforeningen har nedlagt.

Aktiv i både foreninger og utvalg


Innenfor tur- og løypeforeningen har Lorns vært aktiv og sentral i både Aasgjerdeutvalget og turutvalget. Aasgjerdeutvalget legger til rette for skileik og skiaktiviteter i Aasgjerdet, mens turutvalget har ansvar for trimposter langs løypenettet både sommer og vinter. I tillegg har Lorns både vært leder og trener for skigruppa i Røros idrettslag.

Han har brukt tusenvis av timer både som organisator og praktisk tilrettelegger til befolkningens beste.

Kommunens frivillighetspris består av et diplom utarbeidet av Røroskunstneren Eli Wintervold, samt 15 000,- kroner.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...