Annonse
Nea Radio

«Fremtidens kulturarv»

FJELD-LJOM: Lørdag er et åpent hus hos " Avishuset Fjeld-Ljom" i Stigersveien 1 på Røros. Foto: Kulturvernforbundet

I helga starter årets kulturminnedager «Fremtidens kulturarv», med over 200 arrangement over hele landet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

I helga starter årets kulturminnedager «Fremtidens kulturarv», med over 200 arrangement over hele landet. Lokale arrangører har brukt mange måneder på å forberede sine arrangement hvor kulturminner blir løftet fram og tilgjengeliggjort for publikum.

Lokale lag og foreninger, museer og kommuner står bak alle de flotte arrangementene og bredden på innholdet er formidabelt. Over det ganske land kan man oppleve historiske omvisninger, foredrag, åpne hus, håndverksdemonstrasjoner, utstillinger, konserter, fotturer og familiedager.

Tema for årets kulturminnedager er «Fremtidens kulturarv». Tematikken utfordrer arrangørene til å formidle kulturarven på en engasjerende måte, se på historien i et bærekraftsperspektiv og holde kulturarven levende – til glede for kommende generasjoner.

- Kulturvernforbundet er imponert over det glødende engasjementet, kreativiteten og kunnskapen hos de lokale arrangørene. Kulturminnedagene er som en diger, spennende skattekiste som åpnes og tilgjengeliggjøres for publikum hvert år, og bidrar til å spre kunnskap og nysgjerrighet rundt våre kulturminner og historie, sier generalsekretær i Kulturvernforbundet, Toril Skjetne.

NYHAVNA: Kulturmiljøet på Nyhavna består av to ubåtbunkere, en fyringsbunker og et flertall øvrige verksted- og verftsbygninger av høy krigshistorisk verdi.Anlegget er av stor nasjonal og internasjonal verdi og står som et av flere bindeledd i Europeisk krigskultrarv. Foto: Kulturvernforbundet

Annonse