Nea Radio

Fremragende også på bortebane:

Premiere Lånkerevyen

Gang på gang klarer Lånkerevyen å begeistre publikum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdagskveld brakte det løs på Kimen kulturhus i det lånkerevyen hadde premier på årets revy «På avstand». Heldigvis mistet de ikke seg selv i flyttelasset fra Trudvang til Kimen og er seg selv lik: mesterlig dyktig i revykunsten, selv på bortebane.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Mesterlig behandling av humormaterialet

I det store og hele er årets revy en sammensatt og gjennomført forestilling. «På avstand» består ikke av noen høydepunkt og ellers smått gøyale nummer, tvert i mot er den gjennomsyret av hysterisk satire og en gjennomgående rød tråd av humor som treffer – ved alle nummer. Det er vel dette som også gjør at Lånkerevyen igjen beviser hvorfor de er en av de beste på sitt felt.

Lånkerevyen leverer derfor en humoristisk og musikalsk fest bestående av harselering med årets aktualiteter, norgesferien og selvfølgelig Korona. Tidvis har de vært noe modige i valg av punchlines og vitser, men materialet er forvaltet såpass godt at det fungerer helt ypperlig. Alt kan tulles med, men det å kunne behandle denne type materialet på en slik måte at det faktisk treffer der det skal, er en kunst i seg selv. En kunst lånkerevyen i aller høyeste grad behersker.

Stående applaus

Det vanskeligste er å belyse høydepunkter, som nevnt tidligere, er revyen helhetlig i seg selv et eneste stort høydepunkt. Nesten i alle fall. Dette blir understreket av publikums energiske reaksjon på materialet som blir vist på scenen. Den brølende latteren satt løst hos publikum gjennomgående under kveldens forestilling.

Sist men ikke minst avsluttet lånkerevyen med stående applaus. Oppsummert er forestillingen «På avstand» nok en braksuksess fra Lånkerevyen, selv om de i år har forlatt moderskipet Trudvang. Annen arena – samme, gode «gamle» lånkerevy, som publikum elsker og setter pris på.

Det er derfor vi spiller revy!

Etter forestilling møter vi en lettet og fornøyd Lånkerevy. De har lenge gleder seg til å stå på en scene foran publikum igjen, forteller Marthe Nygård og Malin Bremseth:

- Noe så frigjørende som å endelig få publikum i salen og kjøre på med revy igjen. Det var i dag som manglet; det var publikummet, energien og nervøsiteten vår og alt som slo inn for fult. Det var siste prikken over i’en, sier Marthe Nygård.

- Det er så herlig å få tilbakemelding på de plassene vi har vært litt nervøse og litt i tvil på. Plutselig får du latter der, så kommer det også latter en plass du ikke forventet latter. Det er skikkelig artig, nå er vi oppe i det, skyter revykollega Malin Bremseth inn.

Hvordan var det å få stående applaus?

- Da får du jo vertfall bekreftelse på at dette her er noe bra, så stående applaus er jo kjempeartig, sier Bremseth.

- Du blir jo så rørt også! Når du ser at publikum liker det du har jobbet så intenst for, forteller Nygård og legger til:

- Når du gir alt av energi og får det siste løftet fra salen, fordi de reiser seg og står sammen med deg, det er gull.

- Det er derfor vi spiller revy, avslutter både Nygård og Bremseth i kor.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...