Nea Radio

Fredrik Græsvik kommer til Røros

Fredrik Græsvik har dekket væpnende konflikter og krig i Asia, Europa og Afrika i 26 år. Foto: Sturlason

For første gang starter Elden og Rørosmuseet en foredragsserie under forestillingsperioden til Elden. Blant foredragsholderne er utenrikskorrespondent i TV2, Fredrik Græsvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rørosmuseet og Stiftelsen Elden samarbeider om årets foredragsserie, som har fått navnet «Krig». Det er i anledning 300-årsjubileet at museet og Elden vil gi publikum en mulighet til å lære mer om krig gjennom fem foredrag.

Foredragene holdes i utstillingsavdelingen «Røros 1718» med Svein Eggans fotografier fra Elden og Stian Tranungs illustrasjoner om krigen på Røros.

Det første foredraget er fredag 27. juli og holdes av Frode Lindgjerdet, som skal snakke om krig og Armfeldt. Han er historiker, forfatter og jobber ved Rustkammeret i Trondheim.

Geir Pollen skal snakke om krigen og Røros i lys av felttoget til general Armfeldt. Foto: Morten Brun

– På Rørosmuseet skal han snakke om Armfeldts hærtog i et internasjonalt perspektiv og felttogets konsekvenser for sivilsamfunnet, skriver Rørosmuseet og Elden i ei pressemelding.

Dagen etter er det forfatteren bak boka «Armfeldts Arme», Geir Pollen, som skal holde foredrag.

– På Røros skal han snakke om krigen og Røros i lys av felttoget til general Armfeldt.

Mandag 30. juli skal utenrikskorrespondent i TV2, Fredrik Græsvik, snakke om krig og media.

– Fredrik Græsvik har dekket væpnede konflikter og krig i Asia, Europa og Afrika i 26 år. Han har hatt et spesielt ansvar for TV 2s Midtøsten-dekning, og er utdannet statsviter og journalist.

Torsdag 2. august holder Per Elvestuen, styreleder i Veteranforbundet SIOPS (Skadde i internasjonal tjeneste), foredraget «Krig og soldater».

Liv Tørres er direktør for Nobels Fredssenter. Foto: Erik M. Sundt / Nobels Fredssenter

– Elvestuen skal snakke om norske veteraners lange kamp for anerkjennelse av krigens kostnader av soldatenes innsats og offer i det norske samfunnet. Han er selv veteran fra Libanon, Bosnia og Afghanistan.

Det siste foredraget er det Liv Tørres som står for. Hun er direktør ved Nobels Fredssenter, og har tidligere vært generalsekretær og utenlandssjef i Norsk Folkehjelp.

– Tørres har også vært politisk rådgiver for arbeids- og inkluderingsminister Hanne Bjurstrøm (Arbeiderpartiet) og har lang fartstid også fra Forskningsstiftelsen Fafo, Universitetet i Oslo og Norges Forskningsråd.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...