Nea Radio

Fredag er påskas store bulkedag

Det oppstår ofte bulkeskader til og fra parkering på et kjøpesenter, skriver Tryg forsikring. Foto: Colourbox

Fredag før påskeuka er den store utfartsdagen. I fjor ble det meldt inn 1300 bilskader på denne dagen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Fredag før palmesøndag er en bulkefredag. Tilsvarende dag i fjor ble det meldt inn 1300 bilskader, de aller fleste på ettermiddag og kveld. Det var hundrevis av påkjørsler, gjerne bakfra, ved rygging eller på parkerte biler, sier kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen, i ei pressemelding.

Mange pakker bilen og haster avgårde til hytter og fjell på fredag for en etterlengtet påskeferie. Samtidig er dette dagen da det smeller oftest i påsketrafikken

– Ingen andre dager i påsken er i nærheten av å ha så mange trafikkulykker som bulkefredagen, sier Brandeggen.

Ni personer skadd

I fjor var det desidert flest skader etter små sammenstøt. Ingen omkom, men ni personer ble skadd i alvorlige ulykker.

– Mange har det travelt med å komme seg av gårde på påskeferie. I tillegg skal man handle på veien, og det oppstår ofte bulkeskader til og fra parkering på et kjøpesenter. Så vil man selvsagt rekke frem før det blir mørkt, og noen er gjerne hard på gassen, sier Brandeggen.

– I tillegg er det en del uvettige forbikjøringer. Det oppjagede tempoet er mye av årsaken til at denne fredagen topper skadestatistikken i påsketrafikken.

Dugnad for tryggere påsketrafikk

For niende året på rad har Naf og Circle K aksjon for tryggere påsketrafikk. Fredag vil de stå ved sju stasjoner i Trøndelag, klar for å hjelpe og veilede bilister.

– Vi vet av erfaring at det er mange stressede bilførere på veien i påskeutfarten. Vi håper vi kan gi et hyggelig pusterom i påskestresset samtidig som vi satser på å øke bevisstheten rundt trafikksikkerhet. Vårt håp er at denne aksjonen bidrar til å forhindre at det skjer alvorlige ulykker, sier kommunikasjonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal, i ei pressemelding.

Denne fredagen begynner påskeaksjonen ved Circle K Moan fra 13.00 til 16.00, på Circle K Røros fra 13.00 til 17.00 og på Circle K E6 Klett fra 13.00 til 18.00.

Deretter følger Circle K Sannan mellom 14.00 og 17.00, Circle K E6-Berkåk og Circle K Namsos fra 14.00 til 18.00 og til sist Circle K E6 Lundamo i tidsrommet 15.00 til 19.00.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...