Nea Radio

Ålen:

Fredag er minibanken en saga blott

SVART PÅ HVITT: Kjell Steinar Grytbakk og Bjørn Haugen leser oppslaget om at minibanken ved Ålentorget legges ned. Foto: Per Magne Moan

Sparebank 1 SMN fjerner alle sine minibanker i løpet av året. Fredag 26. februar er siste sjanse for kontantuttak fra terminalen i Ålentorget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2021 kl 21:26

– Dette synes jeg ikke noe om. Det sier Anne Bakken som mener nedleggelsen av minibanken i Ålen, føyer seg inn i rekken av tjenester som blir borte.

Hun mener det er mange eldre som ikke har så mange andre muligheter til å heve kontanter, og som nå får problemer.

Kundene blir varslet om stengingen av minibanken ved plakatoppslag. Foto: Per Magne Moan

Ranveig Megård sier hun sjelden bruker minibank, men også hun ser at spesielt eldre kan få problemer med med at minibankterminaler nå blir borte.

Hør reaksjoner fra bygdefolk her:

– Kjør til Røros

Vedtaket om at fredag 26. februar er siste dag med minibank i Ålen, blir offentliggjort på gamlemåten, med oppslag på veggen ved terminalen i Ålentorget

Her står det blant annet at KIWI på Røros blir anbefalt som sted å foreta kontantuttak.

Banksjef i Sparebank 1 SMN sin avdeling i Røros og Holtålen, Eivind Langseth, sier banken kommer til å avvikle alle sine minibanker i løpet av året. Ved avdelingskontoret på Røros ble minibanken fjernet ved årsskiftet. Nå er det terminalen i Ålentorget som står for tur.

– Det vi har sett over flere år er en sterkt fallende bruk. Kontanter har blitt erstattet av spesielt Vipps. Og etter at korona slo til i fjor så har bruket (red anm: av minibank) stupt enda mer, sier Langseth som utdyper at banken har en avtale med Kiwi på Røros for uttak av beløp i samme størrelsesorden som i minibankene.

Hør intervju med banksjefen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...