Nea Radio

Fra transportkasser til smittevernsvegger:

- Dette holder hjulene i gang

Måtte tenke nytt: Da koronaen herjet som verst, måtte de tenke nytt ved Capro Cases på Støren. Driftsleder Tore Dalsaune og daglig leder, Peder Rosmo ved en av de spesiallagde smittevernsveggene. Foto: Runar Kjøsen

Capro Cases på Støren har i 30 år skreddersydd transportkasser, henholdsvis til kultur- og industribransjen. Da koronapandemien herjet som verst måtte de tenke nytt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det var en skummel opplevelse, da det ble helt stille på telefon. Vi måtte tenke nytt, og se hva vi kunne lage, sier driftsleder ved Capro Cases, Tore Dalsaune.

Da Dalsaune så reportasjen fra en bedrift som laget smittevernsvegger til servicebransjen på nyhetene, ble idèen tent. Han skjønte at dette var en enkel oppgave i fabrikken på Støren.

- Jeg begynte å skrive en liste over hvem jeg mente kunne ha bruk for slike vegger, sier Dalsaune.

Capro hadde også muligheten til å skreddesy veggene, slik at kundene kunne få de slik som de ville. Med logoer og forskjellige typer oppheng og føtter. Dermed kom produksjonen i gang.

Smittevernsveggene holdt hjula i gang

- Veggene ble kjøpt blant annet av NAV-kontor, kulturskoler, frisører og butikker, fortsetter han.

I løpet av to til tre uker ble veggene svært populære, og det var dette som gjorde at bedriften kunne holde hjulene i gang gjennom pandemien.

- Jeg vet ikke om jeg skal nevne noen summer, men det ble solgt vegger for en ganske anselig sum bare i løpet av to uker, sier Dalsaune.

Godt fornøyd: Daglig leder ved Capro Cases, Peder Rosmo er godt fornøyd med at de klarte å tenke nytt, og at dette hjalp dem med å holde hjulene i gang. Foto: Runar Kjøsen

Den ordinære driften er på tur tilbake

Vanligvis er det kultur- og industribransjen som er Capro sin største kundegruppe, med transportkassene som skreddersys etter ønsker. Selv om det fortsatt er rolig innenfor kulturbransjen, ser man at industrien begynner å komme tilbake, og at det normaliserer seg litt etter litt.

- Vi håper selvfølgelig at det blir helt normalt etterhvert, men vi får bare ta tida til hjelp, avslutter Dalsaune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...