Nea Radio

Fra Nordkapp til Lindesnes mot kreft

Og mottagelsen ved Sandmoen Bed & Breakfast er nok noe de sent vil glemme.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

På kvelden mandag 13. juli ankom to spreke syklister Sandmoen Bed & Breakfast, som var den syvende etappen på deres reise med mål om å sykle Norge på langs. Ferden begynte i Nordkapp, og etter å ha lagt bak seg om lag 165 mil var de godt over halvveis når de trillet inn på tunet til Sandmoen Bed & Breakfast. Formålet med turen er å samle inn penger til kreftforeningen, en sak og en gjennomføring som de ansatte ved Sandmoen mener var både viktig og imponerende. Derfor sørget de for å gi syklistene en velkomst som var formålet verdig – med både musikk, god mat og applaus.

- Vi tenkte jo at dette var en veldig fin anledning til å gjøre noe litt ekstra, for noen som gjør en veldig bra ting for en viktig sak. Vi har samlet sammen alle kollegaene på hotellet, familie, venner og gjester for å markere det fine som blir gjort, forklarer arrangøransvarlig Marte Bjørkeng.

- Vi har jo opplevd å ha en kollega med kreft, så det her er definitivt noe som står oss nært. Det å kunne bidra litt og gjøre noe ut av det, var noe vi hadde lyst å gjøre, fortsetter hun.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Utrolig gøy

Det er syv dager siden de begynte i Nordkapp og hvis alt går etter planen skal de nå mållinjen i Lindesnes innen fredag. Den varme mottagelsen ved Sandmoen og de nydelige været blir satt pris på av sykkelgutta som poengterer at det er ekstra hyggelig å avslutte en lang sykkeldag på denne måten:

- Helt fantastisk, dette hadde vi aldri drømt om. Vi viste jo at det var et eller annet som skulle skje her på Sandmoen i kveld, men dette overgår all forventning. Det er utrolig gøy å komme hit etter en lang sykkeldag, sier Tore Bjørn Ringås.

For den videre ferden har han et ønske; finere vær. Så lang har de nemlig ikke hatt værgudene helt på sin side.

- Vi startet for syv dager siden på Nordkapp og har syklet i syv dager, 20 til 30 mil hver dag. Vi har syklet i regn, motvind og medvind – mye motvind, og kulde og litt varme. Dette er den varmeste vi har hatt til nå tror jeg, legger han til.

Man kan følge Ringås, Mørck Larsen og Jensen Bonengs reise på deres facebookside: Sykle Norge på langs 2020

Mektig imponert

For syklist Ole Petter Mørck Larsen og følge-bilsjåfør Erland Jensen Boneng er gjennomførelsen av sykkelturen og innsamlingen til kreftforeningen ekstra verdifull, da de begge har vært kreftsyk tidligere.

- Det betyr mye å kunne fullføre en slik lang etappe etter å ha vært kreftsyk tidligere. Det hadde vært kjempegøy å få til det, forteller Ole Petter Mørck Larsen.

- De er jo klin gærne, som gjør dette her. Jeg får jo en mye bedre tur enn dem, så får jeg samtidig se mye av landet. Men det er en ære og en glede å være med og støtte de på dette her. Jeg har jo også vært kreftsyk og blitt frisk, så jeg ser på dette som å gi noe tilbake igjen. Derfor var det ikke noe tvil da jeg ble spurt om å slenge meg med, forteller Erland Jensen Boneng.

- Også å bli mottatt sånn, det er jo helt fantastisk. De utgjør en stor forskjell her på Sandmoen, det er helt klart, fortsetter han.

Og mottagelsen er nok av de sjeldne og det gjelder ikke bare innsatsen de ansatte har lag inn for å gjøre kvelden ekstra hyggelig for sykkelgutta. Det merkes også i atmosfæren blant de ansatte, som oppleves mer som en familiær relasjon enn som en kollegial relasjon. Arrangøransvarlig Marte Bjørkeng kan ikke annet enn å la seg imponere over innsatsen:

- Jeg er mektig imponert, det er så stort gjort – på bare 10 dager! Det er helt vilt, avslutter Bjørkeng.

Utover kvelden donerte også Sandmoen Bed & Breakfast 5000, - til kreftforeningen, en perfekt avslutning på en kveld som feirer en så viktig sak.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...