Nea Radio

Påbudt i Stjørdal:

Fra i dag skal du bruke munnbind

Påbudt: Fra i dag av skal du bruke munnbind i de aller fleste offentlige situasjoner i Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

Påbudet ble enstemming vedtatt i et ekstraordinært møte i formannskapet søndag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Et tilsvarende påbud ble vurdert da de strenge tiltakene ble innført fjerde juledag. I dag ble det altså en realitet. Fra nå skal du bruke munnbind i Stjørdal når du befinner deg i situasjoner innendørs som gjør det vanskelig å overholde avstandsreglene.

– Vi vil aldri få vite om det ville ha hatt en effekt å innføre dette tidligere, sa ordfører Ivar Vigdenes under formannskapsmøtet.

– Men jeg er glad for å se at det er enighet om at vi nå innfører dette tiltaket.

Dette er situasjonene hvor munnbind nå er påbudt:

  • Butikker og kjøpesentra
  • Offentlige bygninger som for eksempel rådhuset
  • Kollektivtransport
  • Drosjer
  • Flyplassen

Ikke i skolen

Anja Ristad (SV) stilte spørsmål i formannskapet om hvorvidt det ville bli påbudt å bruke munnbind i skolen.

– Jeg er lærer selv og opplever at mange lærere er bekymret. Det er vanskelig å unngå å møtes utenom kohorter og jeg konstaterer at mange er redde for å skille seg ut ved å bruke munnbind, så lenge dette ikke er påbudt.

Ristad ville også vite hvorvidt munnbind ville bli bekostet av kommunen for dem som har behov for det i jobb.

– Kostnadene ved å bruke munnbind kan fort utgjør en ikke ubetydelig sum. Munnbind må byttes ofte dersom det skal ha hensikt og for mange er dette dyrt.

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan sa at han så problemet med kostnader forbundet med riktig bruk av munnbind.

– Dersom man må bruke munnbind på jobb, så skal dette bekostes av kommunen. Vi jobber nå med å få oversikt over hvor mye vi har tilgjengelig og gjør også det vi kan for å få på plass det som trengs.

Det ble imidlertid ikke innført påbud om bruk av munnbind for lærere i denne omgang.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...