ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Fra gatefotball på Haiti til Lerkendal

I samme drakt: Både Emil og Mikkel Konradsen Ceide har proffkontrakt med Rosenborg. Foto: RBK.no

Det startet med oppvekst i Troms og gatefotball på Haiti for brødrene Konradsen Ceide. Nå har de begge proffkontrakt med Rosenborg Ballklubb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2020 kl 11:33

ANNONSE
Annonse

Helt fra de var 6-7 år gamle, var det klart for Emil og Mikkel Konradsen Ceide at de skulle bli profesjonelle fotballspillere. Noe de sa tydelig i fra om allerede den gang. Lite visste de da om at de begge skulle ha proffkontrakt med norges beste fotballlag i en alder av 19 år. Det er nemlig bare 52 minutter som skiller tvillingparet som nå har skrevet seg inn i historiebøkene på Lerkendal.

Emil har hatt 18 kamper for Rosenborg sitt a-lag siden sin debut i 2018, mens Mikkel fikk sin proffkontrakt med klubben i september, etter å ha imponert med sitt spill for klubben sitt andrelag over lengre tid.

Fra snø til varme

- Vi bodde først i Tromsø, frem til guttene var åtte år gamle, forteller mor Ingvill Konradsen.

Siden flyttet familien til Haiti, hvor guttenes far er borgermester og mye av familien kommer fra. Mor Ingvill har også de siste tjue årene drevet bistandsorganisasjonen "Prosjekt Haiti" der nede, og det var mye av grunnen til at turen gikk dit. Moren tviler ikke på at mye av røffheten i tvillingenes spillestil kommer derifra.

På Haiti: Gatefotball på Haiti har vært en stor del av oppveksten til tvillingbrødrene Konradsen Ceide, og kanskje noe av det som har gjort dem så gode med ball. Foto: Privat

- Siden de var 12-13 år gamle fikk de muligheten til å spille og drible med voksne, haitianske menn som ikke lot dem vinne gratis. Dette var jo gatefotball på grusveien, med små mål. Så det er mulig at det har gjort dem noe tøffere i taklingene. Forhåpentligvis har det vært bra for dem, sier hun.

Årene etter ble det pendlet litt frem og tilbake mellom Finnsnes og Haiti, før turen gikk til Trondheim for tre år siden. Det skjedde etter at guttene ikke kom inn på fotballakademiet i Tromsø. Heldigvis fantes løsningen i Trondheim, hvor Ingvills søster var bosatt fra før.

Stolt mor: Ingvill Konradsen er meget stolt over det sønnene har fått til. Nå er Lerkendal begge sin hjemmearena. Foto: Joakim Halvorsen

Ingvill tok kontakt med SalMar Akademiet på Lerkendal og guttene fikk et par runder med prøvespill hos klubben. Begge var gode nok og fikk en velfortjent plass på akademiet.

Hør intervju med Ingvill Konradsen her:

Nøkkelord

ANNONSE