Annonse
Nea Radio

- En suksess så langt!

Fra fossil til elektrisk inspeksjonsbil ved Røros Lufthavn

Foto: Gudbrand Rognes

Lykkes med nybilsatsinga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Avinor Røros lufthavn kjøpte høsten 2018 inn en ladbar hybrid inspeksjonsbil, som erstatning for en eldre utslitt bensindrevet modell.

– Vår nye Mitsubishi Outlander PHEV er en såkalt ladbar hybrid, dvs. den har et ladbart batteri som gir en viss rekkevidde med elektrisk drift, skriver lufthavnsjef Gudbrand Rognes i en pressemelding.

Han skriver videre at som back-up finnes en bensinmotor som slår inn ved tomt batteri. Målet var å kunne kjøre elektrisk store deler av dagen, da bilen i hovedsak brukes på korte turer.

– Vi har derfor anledning til å lade batteriet både på dagtid og om natta. Lufthavna har montert hurtiglader både i garasjen og utendørs der den oftest står parkert.

Lufthavna har nå gjort en evaluering etter ca. 12 måneder drift med den nye bilen, og vi er svært tilfreds med resultatet.
- En ny bil ble et godt løft for sjåførene med bedre kjørekomfort
- Mye nytt utstyr bedrer brukeropplevelsen og bygger opp under sikkerhetsarbeidet på lufthavna, bl.a. kan den benyttes som utrykningsbil
- Bilen går stort sett kun på strøm i det daglige, noe som er miljøvennlig og økonomisk

Totalt sett er vi godt fornøyde og det er positivt med en nyinvestering som også gagner miljøet, heter det i pressemeldinga fra Rognes.

Nøkkelord