Nea Radio

Ulike scener for Mjelva:

Fra Dokkhuset til Youtube

Olav Luksengård Mjelva Foto: Per Magne Moan

Olav Mjelva og bandet SVER deltar på youtubekonsert i helga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Forrige helg spilte Olav Luksengård Mjelva sammen med feletrioen Nordic Fiddlers Bloc på Dokkhuset i Trondheim, i anledning kammermusikkfestivalen. Til helga venter en helt annen arena, med et potensielt kjempestort publikum.

Lørdag 3. Oktober fra kl 17.00 stiller flere av landets beste folkemusikere opp til FolkOrg sin store direktesending med folkemusikk på YouTube i 6 timer.

Blant artistene som besøker arrangementet finner vi Olav Mjelva og Leif Ingvar Ranøyen fra Røros, som skal spille live i studio med det norsk-svenske folkemusikkbandet SVER.

Olav vil også fortelle om den nye læringsportalen for folkemusikk «Folk Music Academy».

Konserten og sendinga foregår fra Atlungstad Brenneri i Stange kommune. Programledere er Thomas Nilssen fra Løten, og Solbjørg Tveiten fra Stange.

I tillegg til SVER, finner vi flere andre dyktige og kjente aktører innenfor sjangeren. Blant annet vinnerne av gruppespel på Landsfestivalen 2019, Bjørnblakken, den utradisjonelle duoen Kleppen/Kåsa i tillegg til mange flere.

Flere gjester er også invitert til studio, deriblant det nye hedersmedlemmet i FolkOrg.

Plaster på såret

Koronasituasjonen har gjort at mange av de store, nasjonale arrangementene har blitt avlyst. Dette gjelder også for de tradisjonsrike arrangementene innen folkemusikk som Landskappleiken og Landsfestivalen i gammeldansmusikk. I tillegg har mange mindre kappleiker og treff måtte avlyse og utsette sine arrangement, noe som har vært svært trist for mange.

– Folkemusikksendingen kan på ingen måte erstatte festivalene og kappleikene, men vi håper den kan være som et lite «plaster på såret», sier prosjektleder for sendingen Liv Annette Nygjerdet.

Folkorg som arrangerer konserten skriver følgende om arrangementet:

Lørdag 3.oktober i god tid før kl 17.00 må du benke deg klar framfor en skjerm som viser YouTube kanalen til FolkOrg! Vi har satt sammen en variert sending som vil foregå i minst 6 timer!

Sammen med Fabelaktiv og Hamarregionen, med Stange kommune i spissen, har vi lagt til rette for 6 timer med direkte folkemusikksending fra Atlungstad Brenneri. Våre programledere, Thomas Nilssen og Solbjørg Tveiten, får besøk av dyktige musikere og spennende gjester i studio.

Vi skal vise deler av finalekonsertene til finalistene i INTROfolk 2020, vi skal vise innslag fra mange steder i landet, vi skal dele ut priser og har mange spennende ting på programmet.

Vi håper også at du som ser på også vil bidra ved å sende inn bilder, filmsnutter, kommentarer og spørsmål i løpet av sendingen.

Her ser du sendingen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...