Nea Radio

AtB:

Fra dass-strid til pilotprosjekt

Under torsdagens kommunestyremøte i Røros kommune kunne ordfører Isak Busch redegjøre for endringer i kollektivtransporten mellom Røros og Trondheim med busselskapet AtB.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2021 kl 06:45

Kollektivselskapet AtB AS har ansvar for den offentlige busstrafikken mellom Røros og Trondheim, og har i den siste tiden vært under kritikk for flere forhold. Under kveldens kommunestyremøte i Røros kunne ordfører Busch komme med både gode og dårlige nyheter fra busselskapet.

Dassproblemer

Som tidligere informert via leserinnlegg av Bjørn Salvesen, så er det problemer med å kunne bruke fasilitetene til bussene som kjører mellom Røros og Trondheim, med blant annet bruk av toaletter.

- Det er fortsatt ikke klarlagt om hvordan det blir, sier ordfører i Røros kommune, Isak Busch, men at dette er noe som skal opp til behandling i fylkestinget neste uke.

Les Salvesens interpellasjon her;

https://nearadio.no/roros-holtalen/leserbrev/atb-busselskapet-som-helst-ikke-vil-ha-deg-som-passasjer/19.26662

Overgang på Støren

Det ble opplyst at det nå vil ved flere av avgangene bli overgang på Støren. Det vil dermed si at reisende fra Røros vil måtte stå av bussen på Støren, for så å bytte buss. Dette er allerede besluttet, men AtB har lovet en rask evaluering av endringene etter at det har blitt startet opp for å få fakta på bordet i forhold til om dette tilbudet vil påvirke reisen og de reisende.

Stikk i strid med ønsker

- Dette er stikk i strid med ønskene jeg spilte inn til høringsrunden, og vi ga klar beskjed om at dette mente vi ville gi et dårligere tilbud for våre reisende. Dette kommer ikke til å bli spesielt godt mottatt, sa ordfører Busch til kommunestyrerepresentantene.

Pilotprosjekt

Fra høsten 2021 vil det bli kjørt i gang et pilotprosjekt i deler av Røros kommune. Dette er en form for fleksibel kollektivtransport, som blant annet innebærer at kollektivtransporten kommer og henter den reisende akkurat der den befinner seg, om det så er hjemme hos deg selv. 
Deretter blir den reisende fraktet til et nærmere angitt sted i Røros kommune til prisen av en vanlig bussbillett. Denne ordningen vil dekke bare deler av kommunen.

Tilbringertransport

For andre deler vil det igjen bli en annen ordning. Der vil det bli det ordføreren kalte «tilbringertransport». Dette innebærer at man blir hentet hjemme, og fraktet til stasjon eller stoppested hvor man der kan gå over på bussen og fraktet videre til for eksempel Trondheim.

Kan bli kjørt på fotballtreninger via kollektivtransport

- Mer detaljer om dette vil komme i løpet av våren og det er jeg sikker på vil bli et positivt tilbud for innbyggerne våre. Dett kan medføre at ungdommer som bor litt lenger ut i distriktene ikke trenger å være avhengig av at mamma eller pappa må kjøre på fotballtrening, og at man dermed kan bruke kollektivtransport på den måten også. Dette blir spennende å følge videre, avsluttet ordfører Busch med i sin redegjørelse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...