ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Utstilling på Thomasgaarden:

Fotokokken med kopperhjertet

Fotokokken Andreas Kokkvoll med bildet av Stigerboligen. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Andreas Kokkvoll, bedre kjent som Fotokokken på Instagram, åpner sin første salgsutstilling på Thomasgaarden i dag. Utstillingen har navnet “Et mikroeventyr”.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2021 kl 12:33

ANNONSE
Annonse

- Grunnen til at jeg har kalt utstillingen “Et mikroeventyr” er at bildene er små glimt fra det eventyrlige rundt oss. Jeg prøver å fange livet, naturen og forestillingen jeg har i hodet mitt om det mystiske inn i fotografiene, sier Kokkvoll til Nea Radio.

I utstillingen blir det bilder fra Røros, Elverum, Bodor og Hedmarksvidda. Hovedattraksjonen i utstillingen er bildet av Stigerboligen på Storwartz. Bildet av Stigerboligen ble etter hvert et signaturbilde som representerte røttene til Kokkvoll, sier han.

- Bildet betyr mye for meg. Jeg har alltid vært fascinert av Stigerboligen og det viser seg at min oldefar bodde der sammen med sin familie og blant annet min bestefar, hans bror og oldemor. Han var jo overstiger på gruva, forteller han.

I første omgang skal Andreas ha med rundt 20 bilder som henges opp. Når det nærmer seg Femundløpet blir det mer hundekjøring som blir temaet i utstillingen. Fordi under løpet skal Thomasgaarden være Mushers Pub og bildene til Andreas hører med til atmosfæren.

Når det blir tøft blir de tøffe profesjonelle

Utstillingen markerer også slutten på et kapittel og starten på noe helt nytt for Kokkvoll. Han har ett års permisjon i forsvaret og skal prøve å livnære seg som fotograf. Permisjonen gir en trygghet i å prøve ut det han egentlig ønsker å holde på med.

- Etter elleve år i forsvaret har jeg bestemt meg for å satse på foto, film og innholdsproduksjon. Så du kan si at det er starten på et kapittel og avslutningen på et annet, sier Kokkvoll videre.

Tre av bildene som henger i utstillingen i Thomasgaarden. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Selv om han er utflyttet rørosing har han et hjerte som banker for Røros. Et kopperhjerte som han kaller det.

- Jeg gleder meg til å få i gang denne utstillingen og vise hva jeg liker å holde på med. Selv om jeg ikke bor på Røros har jeg flere prosjekter på gang her, og kopperhjertet mitt fortsetter å slå for hjemplassen, legger han til.

Utstillingen skal henge frem til mars 2022.

Hør intervjuet her:

Nøkkelord

ANNONSE