Nea Radio

Mot normalt:

Forventer storinnrykk på flyplassen

Forventer rush: Fungerende lufthavndirektør ved Trondheim Lufthavn Værnes, Thomas Wintervold, venter seg hektiske dager og uker framover. På bildet er han sammen med lufthavndirektør Marit H. Stigen. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

Nå kan du igjen dra til Sverige og tilbake, uten for mye om og men.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nå kan du igjen dra til Sverige. Riktig nok må du ha papirene i orden og kunne bevise at du enten er fullvaksinert, eller at du har hatt koronasykdom de siste seks månedene.

– Nå venter vi på at vi gradvis kan få økt flytrafikken igjen, sier fungerende lufthavndirektør Thomas Wintervold.

Han forteller at det fremdeles er rolig.

– Men nå tror jeg vi sakte men sikkert kommer tilbake til normalen og dermed får økt aktivitet.

Han forventer at den første riktig travle dagen ikke er langt unna.

– Etter hvert som restriksjonene nå letter, vil nok flytrafikken ta seg gradvis opp. Det gleder vi oss veldig til!

Fokus på sømløs håndtering

Den reisende må påregne at prosessen med å komme seg om bord i et fly som skal ut av Norge, vil ta lengre tid nå enn før.

– Enkelte steder står det referert at en må påregne flere timer ekstra og jeg vil presisere at vi jobber hardt for å unngå en slik situasjon. Men det er klart at det vil medføre litt lengre ventetid når vaksinepass og den slags skal sjekkes, sier Wintervold.

Det jobbes nå med å se på alternative løsninger for å unngå lange køer.

– Likevel vil vi forberede passasjerene på at situasjonen ikke er ordinær.

Tøft for bransjen

Lufthavndirektøren innrømmer at det har vært en tøff periode og at bransjen har vært liggende nede med brukken rygg.

– Men det er en voldsom positivitet å spore i bransjen nå. De som har vært permitterte og oppsagt gir uttrykk for at det er veldig motiverte for å nå komme tilbake i jobb.

På enkelte områder må flyplassen nå sette inn ekstra ressurser for å være forberedt på det som kommer.

– Til tross for at vi ikke regner å være tilbake der vi var før om flere år, må vi sette inn ekstra bemanning nå. Dette gjør vi for å unngå de verste flaskehalsene og å få god flyt både ved ankomst og avgang. Dette er et samarbeid mellom alle som har ansvar for passasjerer og passasjeropplevelsen, og jeg kan forsikre om at dette jobbes det godt med, avslutter Thomas Wintervold.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...