Nea Radio

Forlenget frist

Fortsatt mulig å registrere seg for skogbruksplan i Selbu og Tydal

Illustrasjonsbilde. Foto: Jørgen Nordby/Skogbrand

Hittil har det vært veldig bra oppslutning i prosjektet med å få skogeiere til å registrere seg for å få en skogbruksplan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I følge leder i styringsgruppa for skogbruksplan i Selbu og Tydal, Thomas Engan, har tilnærmet alle skogeiere i Tydal meldt seg på, og rundt 80 prosent av skogeierne i Selbu gjort det samme. Han ønsker nå å oppfordre de som ikke har registrert seg om å gjøre det så fort som mulig. Fristen for å registrere seg var i utgangspunktet 1. april, men de har besluttet å forlenge denne frem til 11. april.

- Hvis skogeierne ikke registrerer seg vil de ikke få levert tømmer om de tenker å gjøre noe med skogen i fremtiden. Vi ringer nå rundt til de siste for å informere om dette, sier Engan.

Fordeler for skogeierne

Ved å bli med i prosjektet får skogeierne en resurssoversikt over eiendommen sin, de får en status på hvor mange dekar med produktiv skog de har og oversikt over hogstklassefordeling. Kvaliteten på jordsmonnet og hvor godt skogen vokser kartlegges også, og de vil få behandlingsforslag for skogen de eier, som for eksempel hvor de bør plante ny skog.

- Det er jo slik i samfunnet vårt at det skal dokumenteres at det meste av det vi holder på med er bærekraftig og miljøvennlig. Slik er det i skogbruket også. Så det skal dokumenteres at det gjennomføres bærekraftig skogbruk, sier Engan.

Planene i Tydal og Selbu er nå på overtid, i følge Engan. En slik plan skal ikke være gamlere enn 15 år, men i dalføret er de blitt 18 år gamle.

- Vi ble derfor nødt til å gjennomføre en ny plan nå, hvis ikke hadde ikke noen av skogeierne fått levert tømmer, og det er jo ganske avgjørende, sier han.

Har du ikke registrert deg enda? Det kan du gjøre på Allskog sine hjemmesider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...