ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stjørdal og Malvik

Fortsatt med i kampen om batterifabrikk

Batterifabrikken kan fremdeles ende opp i Stjørdal eller Malvik. Foto: Colourbox - Tryg Forsikring

Listen over antall mulige tomtevalg for batterifabrikken ble i dag kuttet fra over 100 til 20, melder Hydro på sine hjemmesider.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fabrikken skal produsere batterier på en mer miljøvennlig måte, og kan i følge Hydro tilføre 2000 arbeidsplasser til kommunen som til slutt ender opp med å ha den beste tomten til formålet.

Ikke offentlig liste

Hydro skriver på sine hjemmesider at det ikke blir offentlig liste over kandidater som har fått avslag eller som fortsatt er med i kampen om fabrikken, men i følge NRK er Malvik og Stjørdal to av tilbyderne som fortsatt er aktuelle. For å kunne bli valgt er det satt krav om at kommunen må ha tilgang til kraft og vann til kjøling, i tillegg til befolkningsgrunnlag som kan sikre tilgang på faglærte operatører og personell med høyere utdanning.

Mer utredning trengs

Når en endelig beslutning i saken kommer er foreløpig ikke kjent. Hydro skriver videre at en utredning av markedet for litium-ion-batterier, markedsdynamikk og konkurransedyktige rammebetingelser er nødvendig for å lykkes med prosjektet, og at en konklusjon av denne utredningen forventes rundt midten av 2021.

ANNONSE