Nea Radio

Ålen:

Fortsatt i toppen av Sommerles

1. – 7. klassingene i Holtålen leste seg til andreplass.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje for alle barn i 1. – 7. klasse i regi av bibliotekene, og målet er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie. Kampanjen varer fra 1. juni – 31. august hvert år.

Opplegget går ut på å bruke elementer fra dataspill for å motivere til lesing. På nettsiden Sommerles.no samler barna poeng for hver side de leser, de kan svare på oppgaver, se hva venner leser og skaffe seg digitale troféer som de kan samle på.

Samle premier

Noen troféer er lette å oppnå, mens andre er vanskeligere. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Deltagerne kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve og svare på oppgaver knyttet til denne, der et nytt kapittel slipper hver uke av sommeren.

2021 utgaven av Sommerles har hatt 164 000 deltakere fra hele Norge. Disse har lest over 2,3 millioner bøker og det er delt ut over 200 000 premier.

Den suverent mest leste boka i sommer er Gutta i trehuset med 13 etasjer av Andy Griffiths, som har blitt lest 30 000 ganger.

Biblioteket er svært populært i Holtålen

En av kommunene som har deltatt på dette i mange år, og som hele tiden har hevdet seg helt i toppen, er elevene i Holtålen kommune.

I år har de lest over 325.000 sider fordelt på 3000 bøker. Det betyr at de lokale deltagerne i Ålen og Haltdalen har lest i gjennomsnitt 29 bøker hver i sommer. Dette holdt til andreplass i kampanjen.

Tirsdag kveld var det avslutning på årets sommerles, der alle deltakere i Holtålen var invitert. Arrangementet fikk også besøk av vinner av Pondusprisen og Kulturdepartementets tegneseriepris 2020 (Ti kniver i hjertet), tegneserieforfatter og illustratør Nora Dåsnes.

Grethe Fætten fra Holtålen Folkebibliotek sier boka står seg godt i konkurranse med nettbrett og youtube. Hun legger til at tirsdagens arrangement ble godt besøkt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...