Nea Radio

Fortsatt drift for Bukkspranget i Elvran

Flagget heises i Elvran i dag - for fortsatt drift hos Bukkspranget gårds og naturbarnehage. Foto: Nettredaksjonen Stjørdals-Nytt

Flagget er hengt opp i Bukkspranget gårds- og naturbarnehage. Selv om barnehagen er stengt for tiden, kan Hege Skjei (bildet) og resten av de ansatte, barn, foreldre og hele Elvran, glede seg over en stor og viktig avgjørelse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er en gledens fredag i Bukkspranget gårds- og naturbarnehage og fem andre barnehager i Stjørdal i dag. Nå er de sikret midler til videre drift også i kommende barnehageår.

– Det er en veldig bra dag for oss, så vi har heist flagget, sier Hege Skjei som eier og driver Bukkspranget gårds- og naturbarnehage i Elvran.

Trygget kommende år

I går kveld fikk hun beskjeden om at deres barnehage har fått såkalte «Grøvan-midler» for 2020 og det betyr en avklaring.

– Det betyr at vi er trygget videre drift, sier Hege Skjei.

– I hvor lang tid framover?

– Det er iallfall kommende barnehageår, men jeg velger å tro at det arbeidet vi har lagt ned for å få endret finansieringssystemet gjør at dette gjelder for lengre tid, sier Skjei. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Hege Skjei kan smile etter at det i dag ble kjent at Bukkspranget gårds- og naturbarnehage har fått midler til videre drift.

Seks fikk midler i Stjørdal

Hun har selv vært aktivt med i arbeidet med å endre finansieringssystemet for private barnehager. I dag har 375 barnehager over hele landet fått beskjed om at de får ekstra midler, mens andre fortsatt må vente.

Les mer under bildet

Hege Skjei er bestyrer hos Bukkspranget gårds og naturbarnehage i Elvran. Foto: Nettredaksjonen Stjørdals-Nytt

– Det står fortsatt igjen andre private barnehager som ikke har fått forutsigbarhet knyttet til framtiden. Det gjelder større private barnehager, mens vi minste har fått gladmeldingen i dag, sier Hege Skjei.

I tillegg til Bukkspranget er det Husmorhuset barnehage, Sagatun barnehage, Tussilago barnehage, Maurtua barnehage og Aglo – Eventyrhuset som har fått den samme glade beskjeden i Stjørdal.

Stoler på statsråden

Hege Skjei er glad for at Guri Melby er landets nye kunnskaps- og integreringsminister, ettersom hun har vært med på flere møter med både Skjei og andre representanter fra Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

– Jeg føler meg trygg på at hun har fått den nødvendige innsikten i denne saken, så for oss er det betryggende at hun er kunnskapsminister, sier Hege Skjei.

Betyr mye for bygda

Bukkspranget gårds- og naturbarnehage har 29 barn og ti ansatte. Kommende barnehageår satser Hege Skjei på at det skal bli smekkfullt.

– Vi har plass til flere, inntil 30 heltidsplasser. Det betyr i tilfelle at vi må bemanne opp også, sier Skjei.

– Dere er den eneste barnehagen i Elvran. Hva betyr dette for bygda?

– Det betyr at Elvran får beholde sin konseptbarnehage. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og mange er glade på vår vegne. Jeg kjenner også til at det er noen som har valgt å bosette seg i Elvran nettopp på grunn av barnehagen, så dette betyr mye for oss alle. Og det betyr mye for mange små barnehager over hele landet, sier Hege Skjei.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...