Nea Radio

Stjørdal setter inn strakstiltak for næringslivet:

Fortgang i "gryteklare" prosjekter

Strakstiltak: Stjørdal kommune har et økonomisk handlingsrom som kan være med å lette situasjonen dersom regjeringen leverer på løftene, sa ordfører Ivar Vigdenes (nederst til høyre) under en pressekonferanse mandag. På bildet er også kommunikasjonsleder i Stjørdal, Tove Nervik (øverst til venstre) kommunedirektør Tore Rømo (øverst til høyre) og journalist i Adresseavisen Frank Cadamarteri. Foto: Anne Gundersen

Økt inntak av lærlinger og fortgang i bygging av E6 mellom Ranheim og Åse er blant tiltakene som skal redde økonomien i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Korona-krisen er ikke bare en helsekrise, men også en samfunnsøkonomisk krise, sier Ivar Vigdenes under en pressekonferanse mandag morgen.

– Stjørdal kommune har bidratt med det som etter vår størrelse er kraftfulle tiltak for å redde liv og helse, og vi skal gjøre det samme når det gjelder samfunnsøkonomi og arbeidsplasser. Politisk og administrativ ledelse virker sammen for å gjøre dette mulig.

Gryteklart

Vigdenes nevner fortgang i byggingen av nye E6 mellom Ranheim og Åsen som et av prosjektene som kan være med å hindre total kollaps i næringslivet.
– Dette er et prosjekt med en verdi på 11 milliarder kroner her i nærområdet og vil derfor ha høy prioritet.

– Vi er i dialog med Nye Veier om hvordan vi kan løse situasjonen og jeg forventer at også våre nabokommuner blir med å fronte dette.
Inntak av flere lærlinger i kommunen, er også satsningsområde, nå når det private næringslivet sliter med dette. I tillegg betaler nå kommunen regninger fortløpende, uten å vente på forfallsdato, for å være med å sikre likviditet i lokale bedrifter.

Reduserte inntekter

Kommunen kommer til å oppleve en betydelig redusert skatteinngang og også en inntektssvikt på egenbetalte tjenester. Dette vil påvirke handlingsrommet kommunen har.

– Vi har et opparbeidet overskudd på 35 millioner kroner. Alt reelt overskudd vil stilles til disposisjon for å redde den samfunnsøkonomiske situasjonen, sier Vigdenes, som understreker at han tar for gitt at regjeringen gjennomfører tiltakspakken som er presentert og at kommuner og fylkeskommuner kompenseres for tap.

Kultursektoren

Vigdenes anerkjenner at kulturbransjen rammes ekstra hardt av situasjonen.

– Dette får følger for alle ledd i denne næringskjeden og også for inntekten til Stjørdal kommune, for eksempel ved at Kimen kulturhus er stengt. Det vil derfor settes inn ekstra midler til arrangementer når smittefaren er over.

Også innenfor vedlikehold vil det settes inn ekstra krefter.

– Til vanlig har vi et budsjett på 10 millioner innenfor dette området. Dette skal vi nå øke, lover Vigdenes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...