ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Fortellinger fra fjerne land

FORTELLERKVELD: Harald Hauge kommer til fortellerkveld i Thomasgården palmesøndag. Foto: Privat

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

De fleste kjenner Harald Hauge som sokneprest i Røros og Hitterdal, men Harald er også en fremragende pianist og sanger. Søndag kveld får vi oppleve han både som forteller og musiker. Med misjonærforeldre hadde Harald deler av oppveksten sin i Japan, og i løpet av disse årene ble han godt kjent med den japanske fortellertradisjonen. I Thomasgaarden vil han fortelle flere japanske folkeeventyr, og han vil gi oss musikalske smakebiter fra den japanske musikkverdenen.

Initiativtaker til Røros Fortellerscene, Kirsti Sæter, vil også bidra med fortellinger, og Harald og Kirsti kommer selvsagt til å spille og synge for publikum.

Fortellingenes kraft har hatt stor betydning mange steder rundt om i verden, og i mange kulturer står fortellingene fortsatt sterkt som samlingspunkt, som moraliserende vokter eller som underholder. Likhetstrekkene mellom de ulike folkeeventyrene rundt om i verden er mange, og kanskje kommer vi til å kjenne igjen trekk fra vår egen fortellertradisjon når vi hører Harald og Kirsti sine fortellinger fra fjerne land.

-Kom gjerne litt før og smak Anne Lises gode middag, snakk med gode venner og nyt påskehøytidas første helgekveld, sier arrangøren, Røros Fortellerscene.

ANNONSE