Nea Radio

Eventyrlig FalkbergetFortellerstund på biblioteket

FORTELLERSTUND: Kirsti Sæter med engasjert publikum. Foto: Anita Sivertsgård

En skjult skatt som det nå blåses liv i igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2019 kl 17:15

Falkbergets eventyr er kanskje for mange en ukjent del av hans forfatterskap.

Lørdag kunne folkebiblioteket på Røros invitere til fortellerstund med Kirsti Sæter, som i forbindelse med Artut og Falkberget jubileet, hadde plukket frem et av Falkbergets mange eventyr skrevet for barn.

Engasjert publikum

Spente barn lurte på hvem Falkberget var og hadde stor tro på at han både hadde skrevet om bison og harer. I stedet ble de tatt inn i en eventyrverden fylt av troll, krutt og gruvehistorie.

Med Kirsti Sæters fantastiske fortellerevne trollband hun både barn og voksne med Falkbergets eventyr, og med innlevelse og samspill med barna ble det en veldig hyggelig formiddagsstund på biblioteket.

– Falkberget som eventyrforfatter er veldig humoristisk og opplysningsfult. Han har noen finurlige måter og formulere seg på som passer for unger, og så er det veldig mye spennende å ta tak i der hvis man har lyst til å fortelle disse eventyrene for sine barn hjemme, sier eventyrforteller Kirsti Sæter.

Ukjent del av forfatterskapet

Falkbergets eventyr kan godt sammenlignes med tradisjonelle folkeeventyr, men han har selv lagt til elementer og bygd opp sitt eget landskap knyttet opp til Røroshistorien og til det samfunnet han selv kjente.

Denne eventyrsamlingen er kanskje ukjent for mange, men Kirsti Sæter ønsker å puste liv igjen i denne delen av Falkbergets forfatterskap, og første stopp på den reisen skjedde på biblioteket denne lørdagen.

Hør innslag fra arrangementet, der reporter Anita Sivertsgård intervjuer Eir Aurora Jonassen og Elias Moen Tamnes, (begge 4 år), og fortelleren Kirsti Sæter (som er litt eldre):

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...