ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Eventyrlig FalkbergetFortellerstund på biblioteket

FORTELLERSTUND: Kirsti Sæter med engasjert publikum. Foto: Anita Sivertsgård

En skjult skatt som det nå blåses liv i igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2019 kl 17:15

ANNONSE
Annonse

Falkbergets eventyr er kanskje for mange en ukjent del av hans forfatterskap.

Lørdag kunne folkebiblioteket på Røros invitere til fortellerstund med Kirsti Sæter, som i forbindelse med Artut og Falkberget jubileet, hadde plukket frem et av Falkbergets mange eventyr skrevet for barn.

Engasjert publikum

Spente barn lurte på hvem Falkberget var og hadde stor tro på at han både hadde skrevet om bison og harer. I stedet ble de tatt inn i en eventyrverden fylt av troll, krutt og gruvehistorie.

Med Kirsti Sæters fantastiske fortellerevne trollband hun både barn og voksne med Falkbergets eventyr, og med innlevelse og samspill med barna ble det en veldig hyggelig formiddagsstund på biblioteket.

– Falkberget som eventyrforfatter er veldig humoristisk og opplysningsfult. Han har noen finurlige måter og formulere seg på som passer for unger, og så er det veldig mye spennende å ta tak i der hvis man har lyst til å fortelle disse eventyrene for sine barn hjemme, sier eventyrforteller Kirsti Sæter.

Ukjent del av forfatterskapet

Falkbergets eventyr kan godt sammenlignes med tradisjonelle folkeeventyr, men han har selv lagt til elementer og bygd opp sitt eget landskap knyttet opp til Røroshistorien og til det samfunnet han selv kjente.

Denne eventyrsamlingen er kanskje ukjent for mange, men Kirsti Sæter ønsker å puste liv igjen i denne delen av Falkbergets forfatterskap, og første stopp på den reisen skjedde på biblioteket denne lørdagen.

Hør innslag fra arrangementet, der reporter Anita Sivertsgård intervjuer Eir Aurora Jonassen og Elias Moen Tamnes, (begge 4 år), og fortelleren Kirsti Sæter (som er litt eldre):

Nøkkelord

ANNONSE