Nea Radio

Fortalte om spellemenn og tradisjonslinjer i Rørostraktene

Musiker og forfatter, og kanskje den mest kunnskapsrike personen når det kommer til folkemusikken i Rørostraktene, John Ole Morken, var foredragsholder da Folkemusikkarkivet på Røros arrangerte arkivkveld i går. Foto: Marit Langseth

Musiker og forfatter, John Ole Morken, var foredragsholder da Folkemusikkarkivet på Røros arrangerte arkivkveld tirsdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Å snakke og prate om den her mangfoldige tradisjonen i Rørosdistriktet er ikke en enkel oppgave. Det er vanskelig, men utrolig kjekt!

John Ole Morken tok for seg linjene fra de første spellemennene vi vet om fra Røros-området, frem til dagens spellemenn, da han holdt foredrag i Smelthytta i Rørosmuseet tirsdag kveld.

– Jeg synes det er uhyre interresant når jeg får lov til å gå inn i de små detaljene, inn i persongalleriene og lære om alle personene som har vært med på å utvikle folkemusikken. Det er kjempeartig, sier Morken.

Arkivkvelden ble arrangert i regi av Folkemusikkarkivet for Røros-området. Mads Kuraas fra styret var fornøyd med foredragsholderen.

– Det er ingen som kan mer om dette enn John Ole. Jeg synes det er veldig viktig at vi som holder på med dette før vite om det som angår musikken og dansen vår. Ikke bare at vi holder på med en levende tradisjon i form av dans og spill, men at historiene og det som er rundt også må tas vare på, sier Kuraas.

Hør reportasje fra arkivkvelden i Smelthytta her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...