Nea Radio

Forsvaret skaper inntekter:

Trøndelag på andreplass over fylker med størst økonomisk effekt

Viktig: Forsvaret har positive økonomiske konsekvenser for Trøndelag, skriver Fylkesmannen i en pressemelding. Foto: Forsvaret

Trøndelag kommer på andreplass av fylkene som høster de største økonomiske effektene av Forsvarets aktivitet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2020 kl 09:41

En studie utgitt av Forsvarsdepartementet viser hva forsvarssektoren økonomisk bidrar med til samfunnet gjennom sin tilstedeværelse og aktivitet, og hvilken effekt dette har for de regioner og fylker som er berørt.

Av et samlet bidrag til den norske økonomien på 37 milliarder kroner i 2019, utgjorde dette 3,4 milliarder kroner for Trøndelag.

Dette er en av konklusjonene i en nylig utgitt rapport fra Forsvarsdepartementet, der de har gått nærmere inn på de økonomiske effektene av forsvarssektorens tilstedeværelse i Norge i 2018 og 2019.

- Jeg var klar over at Forsvaret genererer betydelige inntekter til vår region, men er likevel overrasket av de høye tallene for 2019, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Forsvarsforum Trøndelag

Sandvik er leder for Forsvarsforum Trøndelag, som er et samarbeidsorgan mellom Trøndelag fylkeskommune og de tre forsvarskommunene Ørland, Stjørdal og Trondheim. Gjennom Forsvarsforum Trøndelag samarbeider partene i viktige forsvarsrelaterte saker og i utviklingsarbeid relatert til Forsvarets aktivitet i regionen.

Det er aktiviteten i de tre forsvarskommunene, og spesielt de store investeringene i Eiendom, Bygg og Anlegg (EBA) i tilknytning til byggingen av kampflybasen på Ørlandet som ligger bak dette tallet.

Går en nærmere inn i tallene viser denne at også kommuner som Holtålen, Levanger, Steinkjer og Indre Fosen har betydelige økonomiske effekter av Forsvaret.

- Det er ikke bare de nevnte forsvarskommunene som nyter godt av Forsvarets tilstedeværelse i Trøndelag. Så godt som alle kommunene i fylket vårt har økonomiske fordeler knyttet til forsvarsaktiviteten. Ikke minst gjelder dette i perioder når det er store militærøvelser i vårt område. Det er imidlertid store potensialer for våre bedrifter på å utnytte forsvarsmarkedet ytterligere sier Tore O. Sandvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...