Nea Radio

Okse på rømmen:

Forsvant sporløst fra gården sin fredag ettermiddag

MANN UTAN OKSE: Espen Hatlinghus har mista oksen sin etter berre eitt døgn. Det er ingen spor etter oksen. Foto: Solvår Flatås / NRK Trøndelag

Bonde Espen Hatlinghus hadde bare hatt oksen i ett døgn før den forsvant.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg har eigentlig ingen tro på at oksen er tatt. Det er ikke noen som har bruk for en slik okse, mener bonde og okseeier Espen Hatlinghus.

Politiet fikk fredag ettermiddag melding om at en okse var forsvunet fra gården sin på Beitstad i Steinkjer.

– Jeg har bare hatt oksen i et døgn, sier bonden fortvila.

Politiet har ikke fått tips

– Vi hadde ein patrulje på stedet, som gjorde undersøkelser og avhør med bonden. Det ble oppretta sak, forteller operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt.

Politiet etterlyste oksen på Twitter, men har så langt ikke fått noen tips i saka.

– Det er vanskelig å si hvilken retning oksen har tatt. Det er litt spesielt at vi ikke har funnet fotspor utanfor gården, sier eieren.

På gården sin på Beitstad har bonden også andre okser, kyr og høner. Han forteller at andre dyr har stukket av før, men at det alltid har vært spor etter de.

Tar i bruk drone i letinga

Bonden har leita i hele dag. Både inne på gården og utenfor.

– Vi får bare fortsette med det, og så får vi se om vi finner ham.

Nå venter bonden på en dronepilot, som skal fly med varmesøkende kamera.

– Vi må vente til sola har forsvunnet, og steinene er kalde. Vi hadde et mislykka forsøk fredag kveld, så det blir nok ikke før lørdag morgen, sier Hatlinghus.

– Tror du oksen hadde hjemlengsel, eller ville bort herifra?

– Det så mildt sagt ut som han storkosa seg veldig med «damene» i fjøset torsdag kveld, så jeg tror eigentlig ikke at han har det så travelt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...