ANNONSE
Annonse

Første utstilling i NåDa-prosjektet åpner onsdag kveld

Ivar Vaa fra Røros kunstlag og Vegar Moen gjorde de siste forberedelsene til utstillingsåpningen i Galleri Lysstråle tirsdag. Foto: Marit Langseth

Samtidskunstner Vegar Moen stiller ut første serie fra et samarbeid med elever ved Røros videregående skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2018 kl 13:28

ANNONSE
Annonse

– Jeg hadde opprinnelig et forslag om at de skulle få designe t-skjorter som handle om #MeToo. For det var ganske aktuelt her på vinteren. Og så skulle jeg fotografere dem i t-skjortene i Bergmannsgata, forteller samtidskunstner Vegar Moen.

Tidligere i år hadde han en workshop med elever fra design- og håndverkslinjen ved Røros videregående skole. Det var derimot ingen av elevene som ville vise ansiktet sitt ikledd en #MeToo-skjorte, så Moen måtte derfor legge en ny plan.

– De ville heller være anonyme, så da snakket vi litt om hvordan vi kunne gjøre det, og ble enige om noe som var overkommelig.

Mer vil han ikke avsløre om utstillingen som vises frem i Lysstråle galleri på Røros onsdag kveld.

Avduker en sommerhilsen til gata

Utstillingen er den første i NåDa-prosjektet, som Røros kunstlag er valgt ut til å være med på. Prosjektet har som mål at ungdom skal få økt kunnskap om lokale kulturminner og samtidskunst, og prosjektet på Røros har «Levd liv i Bergmannsgata gjennom 350 år» som tema.

I tillegg til utstillingsåpning blir det også en kulturhistorisk spasertur i gata med guide fra Rørosmuseet, og avduking av en sommerhilsen til gata.

– Det er tredje klasse ved Røros trinn som har laget en spesiell hilsen, som skal skape litt farge og liv i gata i sommer. Den kommer ut onsdag klokken 18 for første gang.

Moen ville gjøre noe på Røros igjen

NåDa er et landsdekkende prosjekt som Norske Kunstforeninger har startet. Ti kommuner i Norge er valgt ut til å være med, og har fått 100.000 kroner hver. En av betingelsene for pengene var at prosjektet skulle knytte seg til en kunstner, og på Røros var det Vegar Moen som ble valgt ut.

Han har bodd i Sverige i snart 20 år, men kommer opprinnelig fra Røros. Han hadde lyst til å gjøre noe på Røros igjen, og dermed kom utlysningen fra NåDa som bestilt.

– Jeg synes det er vanskelig å jobbe der jeg bor, men nå har jeg vært så lenge borte at jeg tenkte jeg kunne få til noe på Røros igjen, sier Moen.

– Hva tenker du om tanken bak prosjektet?

– Det er klart det er bra. Hvis ungdom kan bli interessert i kunst, og lage kunst som handler om aktuelle problemstillinger og det som hender nå, så er det veldig bra.

Hør Vegar Moen fortelle mer her:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Juryen har kåret to vinnere av beste stand under martnan. En i gata og en i martnashallen.

Martnaskrus med hyllest til rørospolsen

Martnaskrus med hyllest til rørospolsen

Potteriet Røros har laget 700 krus til Rørosmartnan.

Tolker The Boss i Kimen

Tolker The Boss i Kimen

Namsos Allstar

Namsos Allstar ha tatt et dypdykk i materialet til Bruce Springsteen. Nå tar de med seg resultatet til Kimen kulturhus.

Poppet opp i Kimen

Poppet opp i Kimen

Vebjørn og Aune Sand inntar kulturhuset

Vebjørn Sand holder malerkurs for barn i alle aldre i Kimen Kulturhus denne uka. I tillegg er det pop-up utstilling og foredrag der broren Aune også deltar. Hør intervjuet med Norges kanskje mest eksotiske tvillingpar her.

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Bilder og video

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Klokken 12 tirsdag ble den 166. Rørosmartnan åpnet på Malmplassen.

UKM i Holtålen

UKM i Holtålen

Feiende flott arrangement, men hvor er guttene og hvor er bandene?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE