Nea Radio

Erna åpnet utbyggingen av ny E6:

Første spadetak i jorda

Første stikk: Erna Solberg signerte spaden som tok det første stikket i jorda under den offisielle åpnengen av utbyggingen av E6 mellom Ranheim og Åsen. På bildet er hun sammen med ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes og prosjektdirektør i Nye Veier Johan Arnt Vatnan. Foto: Stine Brekkan

Statsminister Erna Solberg stakk spaden i jorda og med det er utbyggingen av ny E6 mellom Ranheim og Åsen offisielt et faktum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Statsminister Erna Solberg kastet glans over begivenheten under den offisielle åpningen av utbyggingen av ny E6 mellom Ranheim og Åsen tirsdag.

– Det vil jo ta en god stund før denne veien er ferdig og det vil garantert føre til mye irritasjon for trafikantene underveis, sa Solberg.

– Men når veien er ferdig så vil resultatet være en bedre vei, en sikrere vei og en vei som gir større samfunnsnytte og da blir irritasjonen glemt, mente en opplagt statsminister.

Endelig

Ordfører Ivar Vigdenes var også til stede under markeringen og han kunne fortelle at han var glad for at dagen endelig var kommet.

– Det har vært noen skjær i sjøen underveis, det er ikke til å stikke under en stol, men nå er vi altså på rett spor.

Redusert reisetid, økt trafikksikkerhet og redusert gjennomgangstrafikk var blant punktene på ordførerens liste over fordelen med utbyggingen.

– I tillegg er det svært positivt at dette kommer nå når næringslivet er inne i den største krisa vi har sett i fredstid her i landet. Dette skaper tusenvis av årsverk og det skal vi være veldig glade for.

Jernbane

Ikke alle er like begeistret for utbyggingen og mener at elektrifisering av Trønderbanen er et bedre alternativ.

– Denne regjeringen jobber fortsatt effektivt med jernbane og i Trøndelag betyr det blant annet flere avganger, sier Solberg.

– Vi bruker mye penger på dette og har faktisk økt budsjettet med 80 %, noe som er en utfordring fordi det har ført til overskridelser. Vi gjør i det hele tatt mye for samferdsel i hele landet.

Roser

Ivar Vigdenes hadde med seg en bukett bestående av 22 roser.

– Dette tallet representerer antallet mennesker som har blitt drept eller alvorlig skadet i trafikken på denne strekningen de siste ti årene. Det er verdt å merke seg at trafikksikkerhet er et svært viktig aspekt ved dette.

På spørsmål om det vil bli for dyrt for folk flest å benytte seg av veien, sier Vigdenes nei.

– På strekningen mellom Trondheim og Stjørdal blir bomtakstene vi har i dag videreført.

Hør intervjuet med Erna Solberg, Ivar Vigdenes og Johan Arnt Vatnan i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...