Annonse
Nea Radio

Dyrhaug, Slind og Sundby:

Første samling med Team Koteng/Eidissen

Foto: Team Koteng/Eidissen

I helga var det første samling for Team Koteng/Eidissen, med blant andre Astrid Øyre Slind, Niklas Dyrhaug og Martin Johnsrud Sundby.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2021 kl 16:15

Annonse

I en pressemelding fra Team Koteng/Eidissen refereres det til at "Martin Johnsrud Sundby satser for fullt mot langløp kommende sesong. Målet er vinne de store klassikerne som Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrennet.

Team Koteng/Eidissen er en sammenslåing av Team Koteng og Team Eidissen/BNBank. Laget består av Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Chris Jespersen, Torleif Syrstad og Astrid Øyre Slind. Laget vil konkurrere i Visma Ski Classics og har som må l å ta tilbake tronen som verdens beste langløpslag.

– Etter mange år på landslag og i verdenscupen trigger det meg veldig å gå 100 prosent inn for langløp. Jeg fikk mye igjen personlig for å kjøre på egenhand sammen med Niklas i Team Eidissen/BN Bank, og bygger videre på dette nå. Ski Classics blir en litt ny verden for min del. Det gir motivasjon og lyst til å gjøre det som må til for å prestere. Jeg føler vi har funnet en optimal løsning, og tror alt ligger til rette for at både jeg og laget kan prestere som vi vil til sesongen, sier Sundby.

Målet for Team Koteng/Eidissen er å ta tilbake langløpshegemoniet til Norge etter at svenske lag har dominert det siste året.

– Den Norsk/Svenske duellen i idrett er alltid ekstra morsom og skaper ekstra intensitet for min del. Jeg synes det er veldig artig at svenske lag og løpere, både på dame- og herresiden, har vært så sterke innen langløp. Det gir ekstra motivasjon for å gjøre det lille ekstra for å slå tilbake til vinteren. Både for meg personlig – etter flere trøblete år – og med laget som helhet, sier Niklas Dyrhaug.

– Team Koteng/Eidissen har hovedbase i Trondheim, men vil også samles i Oslo hvor Martin har base. I tillegg vil laget ha flere samlinger i Salten området hvor det er fantastiske treningsmuligheter og fasiliteter i flott natur. Laget skal konkurrere i Blinkfestivalen og Toppidrettsveka gjennom sommeren, sier Bernhard Rønning som er manager i Team Koteng/Eidissen.

Astrid Øyre Slind har vært en av de dominerende dameløperne i Ski Classics de siste sesongene.

– Jeg gleder meg stort til å være på lag med Martin og Niklas. Martin har vært med å drive utviklingen innenfor teknikk og trening i langrenn de siste å rene. Det å få lære av han på trening og samling tror jeg kan gi hele laget et løft før neste sesong, uttaler Slind."