Nea Radio

Første koronavaksine satt i Malvik

Vaksinert: Johan Dretvik var en av de første som fikk vaksinen i Malvik. Foto: Malvik kommune

Den første koronavaksinen ble i dag 7. januar satt på Hommelvik helsetun.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

En av de første som ble vaksinert var Johan Dretvik.

89-åringen bor på Hommelvik helsetun, og hadde som de aller fleste sykehjemsbeboerne i Malvik, takket ja til vaksinen.

– Det er jo en trygghet å bli vaksinert. Men ellers er det ikke noe spesielt ut over det. Det går nok helt fint, sier Johan.

Smittevernreglene var godt ivaretatt på helsetunet, da også pressen var til stede.

Sykehjemsbeboerne først

Det er beboere på sykehjem som er først i køen til å få vaksine i Norge

Malvik kommune har i første omgang fått 35 vaksinedoser.

Nye vaksiner vil ukentlig bli levert til kommunen og vil fortløpende bli gitt til de prioriterte gruppene.

– Dette er en gledens dag! Vi håper at dette etterhvert skal bidra til at pårørende og beboere får møtes, klemmes og ha det trivelig sammen. Pandemien har medført stor inngrep i folks liv, så dette gir håp om bedring, sier kommunalsjef Tone Østvang!

– Dette er virkelig en milepæl

Videre vaksinasjon

Det er satt opp en nasjonal prioritering av hvem som skal få tilbud om vaksine. Det kan komme endringer underveis på når du skal få tilbud om vaksinen. Det er begrenset med vaksinedoser i starten, så det vil ta tid før vi kommer ut med et vaksinetilbud til alle. Vaksinen skal gis som to doser med tre ukers mellomrom.

Kommunen arbeider med planer for videre vaksinasjon i Malvik. Det vil bli gitt mer detaljert informasjon til de ulike målgruppene etterhvert som det blir deres tur.

Vaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det.

Smittevernrådene vil fortsatt gjelde i lang tid

Selv om vi nå starter vaksinering, vil det ta lang tid før alle som anbefales vaksinasjon får tilbudet. I mellomtiden må vi alle huske:

· god hånd- og hostehygiene

· å holde minst en meter avstand til andre enn de du bor med.

· dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme og du bør ta en test.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...