Nea Radio

Landeveiens Helter i MGP:

– Ikke glæm å stæm

Årevis med erfaring: Dag Ingebrigtsen, Rune Rudberg, Lars Erik Blokhus og Stian Staysman Thorbjørnsen utgjør gruppa Landeveiens Helter og er klare for den fjerde delfinalen i Melodi Grand Prix. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Landeveiens Helter har blitt norges nye boyband. Nå skal de delta i Melodi Grand Prix. For Dag Ingebrigtsen blir dette hans første deltakelse i showet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Til helga arrangeres årets fjerde delfinale i Melodi Grand Prix (MGP). Da står Dag Ingebrigtsen på scenen, sammen med de andre gutta i Landeveiens Helter.

– Jeg har jo blitt spurt flere ganger om å delta, men det har aldri frista meg å stå alene på scenen med dansere. Men nå har jeg fått meg et utrolig solid band, sier Dag Ingebrigtsen.

Lars Erik Blokhus, Stian Staysman Thorbjørnsen og Rune Rudberg har alle deltatt i MGP tidligere. For Ingebrigtsen blir dette hans første opptreden i MGP-sirkuset.

– Nå er jeg virkelig i trygge hender, og jeg skal ikke påstå at det er en klok avgjørelse. Men vi skal ihvertfall vinne festen, sier Ingebrigtsen.

Med låta "Alt det der" skal de forsøke å kapre det norske folks hjerter, i konkurranse mot Marianne Pentha & Mikkel Gaup, KIIM og Royane.

– Den handler om et levd liv. Ikke bare i musikkbransjen, men er en låt som alle som er mye borte kan kjenne seg igjen i, sier Ingebrigtsen.

Selv om det er klart at boybandet vil vinne festen, synes Ingebrigtsen at det hadde vært stas å komme til den norske gullfinalen.

– Det hadde vært veldig hyggelig. Så "ikke glæm å stæm", vi trenger hver eneste trønderstemme, sier en engasjert Ingebrigtsen.

Vil til gullfinalen: Dag Ingebrigtsen lover at Landeveiens Helter skal vinne festen, men har en klar beskjed til trønderne foran helgas delfinale. Ikke glæm å stæm!

Startet med hyllest til DDE

Landeveiens Helter ble startet i sommer, etter at Stian Staysman Thorbjørnsen var programleder i Allsang på Grensen. Der fikk han i oppdrag å skaffe noen som kunne hylle trøndergruppa DDE som spilte i tv-programmet for tiende gang.

– Han tok sine tre største forbilder, så da ringte han meg, Lars Erik fra Plumbo og Rune Rudberg. Alle vi sa ja, og dermed var vi i gang, sier Ingebrigtsen.

Med navnet The Bjarne Brøndboys var deres første opptreden i Halden et faktum. Gutta i bandet ble godt kjent, og deres sammensetning vakte stor oppsikt i den norske musikkbransjen. Gruppa ble booket til mange jobber, som i ettertid ble kansellert. Etter hvert kom navnet Landeveiens Helter opp, og det er et godt passende navn for de fire karene, som til sammen har stått mye på scener gjennom mange år.

– Vi har sikkert gjort rundt 15 000 konserter til sammen, så i denne gruppa er det my erfaring og glede, sier Ingebrigtsen.

Til helga står altså en ny scene for tur, i hvert fall for Ingebrigtsen som får sin debut i Melodi Grand Prix.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...