ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Landeveiens Helter i MGP:

– Ikke glæm å stæm

Årevis med erfaring: Dag Ingebrigtsen, Rune Rudberg, Lars Erik Blokhus og Stian Staysman Thorbjørnsen utgjør gruppa Landeveiens Helter og er klare for den fjerde delfinalen i Melodi Grand Prix. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Landeveiens Helter har blitt norges nye boyband. Nå skal de delta i Melodi Grand Prix. For Dag Ingebrigtsen blir dette hans første deltakelse i showet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Til helga arrangeres årets fjerde delfinale i Melodi Grand Prix (MGP). Da står Dag Ingebrigtsen på scenen, sammen med de andre gutta i Landeveiens Helter.

– Jeg har jo blitt spurt flere ganger om å delta, men det har aldri frista meg å stå alene på scenen med dansere. Men nå har jeg fått meg et utrolig solid band, sier Dag Ingebrigtsen.

Lars Erik Blokhus, Stian Staysman Thorbjørnsen og Rune Rudberg har alle deltatt i MGP tidligere. For Ingebrigtsen blir dette hans første opptreden i MGP-sirkuset.

– Nå er jeg virkelig i trygge hender, og jeg skal ikke påstå at det er en klok avgjørelse. Men vi skal ihvertfall vinne festen, sier Ingebrigtsen.

Med låta "Alt det der" skal de forsøke å kapre det norske folks hjerter, i konkurranse mot Marianne Pentha & Mikkel Gaup, KIIM og Royane.

– Den handler om et levd liv. Ikke bare i musikkbransjen, men er en låt som alle som er mye borte kan kjenne seg igjen i, sier Ingebrigtsen.

Selv om det er klart at boybandet vil vinne festen, synes Ingebrigtsen at det hadde vært stas å komme til den norske gullfinalen.

– Det hadde vært veldig hyggelig. Så "ikke glæm å stæm", vi trenger hver eneste trønderstemme, sier en engasjert Ingebrigtsen.

Vil til gullfinalen: Dag Ingebrigtsen lover at Landeveiens Helter skal vinne festen, men har en klar beskjed til trønderne foran helgas delfinale. Ikke glæm å stæm!

Startet med hyllest til DDE

Landeveiens Helter ble startet i sommer, etter at Stian Staysman Thorbjørnsen var programleder i Allsang på Grensen. Der fikk han i oppdrag å skaffe noen som kunne hylle trøndergruppa DDE som spilte i tv-programmet for tiende gang.

– Han tok sine tre største forbilder, så da ringte han meg, Lars Erik fra Plumbo og Rune Rudberg. Alle vi sa ja, og dermed var vi i gang, sier Ingebrigtsen.

Med navnet The Bjarne Brøndboys var deres første opptreden i Halden et faktum. Gutta i bandet ble godt kjent, og deres sammensetning vakte stor oppsikt i den norske musikkbransjen. Gruppa ble booket til mange jobber, som i ettertid ble kansellert. Etter hvert kom navnet Landeveiens Helter opp, og det er et godt passende navn for de fire karene, som til sammen har stått mye på scener gjennom mange år.

– Vi har sikkert gjort rundt 15 000 konserter til sammen, så i denne gruppa er det my erfaring og glede, sier Ingebrigtsen.

Til helga står altså en ny scene for tur, i hvert fall for Ingebrigtsen som får sin debut i Melodi Grand Prix.

Nøkkelord

ANNONSE