Nea Radio

Prisene på drivstoff øker

- Forståelig at noen reagerer på prisnivået

Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Prisene på drivstoff har økt betraktelig den siste tiden, noe forbrukerne merker godt. Kommunikasjonsjef og pressetalsmann for Circle K Norge AS, Knut Hilmar Hansen, har forståelse for at noen reagerer på prisnivået.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Årsaken til at bensin og dieselprisen stiger i Norge er at det er høye innkjøpspriser på bensin og diesel, sier Hansen.

Kan ikke svare for fremtiden

Hansen overlater å spå fremtidens priser til oljeanalytikere, men har forståelse for at folk reagerer på prisene vi ser nå. Han presiserer at ca. 60 prosent av bensinprisen er avgifter, 30 prosent er innkjøpsprisen og 10 prosent er det de skal ha for å dekke kostnader knyttet til lagring og salg, samt fortjeneste.

Flere ting påvirker prisen

Hansen trekker frem flere ting som påvirker prisen på drivstoff.

- Det er ikke bare prisen på råolje som påvirker prisen, men også valutakursen.

Merkbart i følge forbrukerne

Nea Radio møtte to drivstoffkunder ved Best-stasjonen i Selbu. Christian Røseth er lastebilsjåfør og synes drivstoffprisene begynner å bli vel høye.

- Det blir kostbart å holde ting i drift når det blir såpass høye priser på drivstoffet.

- Vi må håpe at prisene ikke stiger veldig mye fremover, sier han.

Også Harald Stokke som driver Stokke Tømmertransport merker prisoppgangen. Han har tre tømmerbiler som er i drift konstant.

- Jeg har budsjettert med 1,5 - 2 millioner kroner hvert år, bare i diesel, sier han.

Han tror også at det kan bli enda dyrere om han og andre i samme bransje blir pålagt å bruke miljødiesel. Da tror han det kan koste ca. 10 kroner mer per liter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...