Nea Radio

Underbemanning ved fødeavdelingene:

– Forståelig at gravide blir bekymret

Har kontroll: – Selv om det er utfordrende, har vi lagt en kabal som går opp, sier seksjonssjef ved Sykehuset Levanger, Lise Bentzon og forsikrer om at det er plass til alle som skal føde i sommer. Foto: hnt.no

– Bekymringen er forståelig, men det er plass til alle, sier jordmor Åshild Reitan Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2021 kl 15:57

Åshild Reitan Malvik er jordmor ved jordmortjenesten i Malvik. Hun forteller at nyheten underbemanning ved fødeavdelingene i sommer har gjort mange gravide bekymret.

– De utrykker denne bekymringen til oss. Da kan vi heldigvis berolige dem med at det er plass til alle, sier Reitan Malvik.

Gravide i Malvik kommune skal føde ved St. Olavs Hospital. Tidligere denne uken ble det kjent at fødeavdelingen ved sykehuset har 190 vakter som fremdeles er ubemannet.

– Det jeg kan si om dette, er at fødeavdelingen er en akuttavdeling. Det vil si at den aldri er ubemannet og at det bestandig er rom i herberget.

Kabalen går opp

Også ved Sykehuset Levanger har de utfordringer med å bemanne fødeavdelingen under ferieavviklingen.

– Men vi har lagt en kabal som går opp, forsikrer seksjonsleder Lise Bentzen og sier at de har en utstrakt bruk av ferievikarer.

– Dette kan være blant annet sykepleierstudenter. Men så er det jo også slik at det er grenser for hvor mange vikarer som kan være på vakt samtidig, før vi når vippepunktet. Det betyr at mange av de faste ansatte jordmødrene og sykepleierne går ekstra vakter.

Hun sier videre at driften uansett bestandig vil være forsvarlig.

– Det er viktig for meg å understreke dette. Hun forteller at dette er noe fødeavdelingene opplever hvert år og at det skyldes at de fleste som jobber på avdelingen ønsker å ta ut fire uker ferie i løpet av sommeren.

– Dersom vi skulle ha vært fullbemannet med faste ansatte i sommerferien, betyr det at vi ville vært overbemannet resten av året og det er utenkelig. Men uansett, du som skal føde er i trygge hender. Det må det ikke herske tvil om.

Hør intervjuet med Åshild Reitan Malvik i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...