ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Underbemanning ved fødeavdelingene:

– Forståelig at gravide blir bekymret

Har kontroll: – Selv om det er utfordrende, har vi lagt en kabal som går opp, sier seksjonssjef ved Sykehuset Levanger, Lise Bentzon og forsikrer om at det er plass til alle som skal føde i sommer. Foto: hnt.no

– Bekymringen er forståelig, men det er plass til alle, sier jordmor Åshild Reitan Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2021 kl 15:57

ANNONSE
Annonse

Åshild Reitan Malvik er jordmor ved jordmortjenesten i Malvik. Hun forteller at nyheten underbemanning ved fødeavdelingene i sommer har gjort mange gravide bekymret.

– De utrykker denne bekymringen til oss. Da kan vi heldigvis berolige dem med at det er plass til alle, sier Reitan Malvik.

Gravide i Malvik kommune skal føde ved St. Olavs Hospital. Tidligere denne uken ble det kjent at fødeavdelingen ved sykehuset har 190 vakter som fremdeles er ubemannet.

– Det jeg kan si om dette, er at fødeavdelingen er en akuttavdeling. Det vil si at den aldri er ubemannet og at det bestandig er rom i herberget.

Kabalen går opp

Også ved Sykehuset Levanger har de utfordringer med å bemanne fødeavdelingen under ferieavviklingen.

– Men vi har lagt en kabal som går opp, forsikrer seksjonsleder Lise Bentzen og sier at de har en utstrakt bruk av ferievikarer.

– Dette kan være blant annet sykepleierstudenter. Men så er det jo også slik at det er grenser for hvor mange vikarer som kan være på vakt samtidig, før vi når vippepunktet. Det betyr at mange av de faste ansatte jordmødrene og sykepleierne går ekstra vakter.

Hun sier videre at driften uansett bestandig vil være forsvarlig.

– Det er viktig for meg å understreke dette. Hun forteller at dette er noe fødeavdelingene opplever hvert år og at det skyldes at de fleste som jobber på avdelingen ønsker å ta ut fire uker ferie i løpet av sommeren.

– Dersom vi skulle ha vært fullbemannet med faste ansatte i sommerferien, betyr det at vi ville vært overbemannet resten av året og det er utenkelig. Men uansett, du som skal føde er i trygge hender. Det må det ikke herske tvil om.

Hør intervjuet med Åshild Reitan Malvik i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE