Nea Radio

Ville unngå karantenehotell:

Forsøkte å krysse grensa på ski

Foto: Andreas Reitan

I et håp om å slippe karantenehotell prøvde Trondheimsmannen i slutten av 50-årene å krysse grensa på ski. Det kunne gått skikkelig galt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Planen til mannen var å gå på ski over grensen og bli hentet av sønnen i Stuggudalen, slik at han kunne unngå karantenehotell, skriver Adresseavisen.

Redningsaksjon

Lørdag ettermiddag fant to fiskere en kald, våt og forkommen skigåer ved Essandsjøen i Sylan. Skigåeren hadde gått fra Sverige, og overnattet på Sylanstasjonen før han på lørdag kom til Essandsjøen.

Fiskerne tok han med til en lavvo før en tilredningsgruppe fra Norsk Folkehjelp hjalp han ned fjellet.

Blir anmeldt

Operasjonsjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Wenche Johnsen, sier til Adressa at mannen var heldig som traff på fiskerne, da han ikke var i stand til å komme seg videre på egen hånd. Mannen blir anmeldt som følge av skituren.

– Han vil bli anmeldt for brudd på karantenebestemmelser for ulovlig grensepassering. Jeg vil heller ikke se bort ifra at han vil bli stilt ansvarlig for erstatning av redningsaksjonen. Det koster penger å bli hentet ut av en tilredningsgruppe, så det blir uansett en dyr affære. Det er mye styr for å slippe karantenehotell, sier Johnsen.

Politiet er lite imponert

Skigåeren må nå være på karantenehotell i ti dager, og Johnsen er ikke imponert over forsøket på å slippe karantene.

– Hvis det er for å slippe karantenehotell gir jeg han null i vurderingsevne. Han skal få 10 for innsats, men null i vurdering. Dette var lite klokt, sier hun.

Mannen har ikke blitt avhørt i saken, og har ikke tatt stilling til hvordan han stiller til anmeldelsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...