Nea Radio

Røros kommune:

Forslag til fornyelse av boligplaner

Foto: Skjermdump fra Røros kommune

Arbeidet med å fornye 30 eldre boligplaner i Røros kommune ble satt i gang høsten 2020. Nå er fristen for innspill passert, og planforslagene skal utarbeides.


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Bakgrunnen for å fornye reguleringsplanene er at Røros kommune ønsker å forenkle og effektivisere behandling av byggesaker for de som eier boliger i disse områdene.

Enklere og raskere behandling av byggesaker

Arbeidet som nå er satt i gang vil også bidra til at kommunen kan behandle byggesøknader raskere. Felles for de 9 aktuelle områdene er at mange av reguleringsplanene er eldre planer som ikke lenger stemmer med dagens bebyggelse og situasjon. Dette har ført til mange dispensasjoner i behandlingen av mange byggesøknader, noe som gir lang saksbehandlingstid. 

Arbeidet omfatter reguleringsplanene for de 9 områdene; Langseth, Vola vest, Vola øst, Bull Akranns vei, Strømmehagaen, Sollihagaen øst, Øra og Øya, Skarpsno og Ulvstugguveien.

Feste NordØst som prosjektleder

Det er Feste NordØst som har fått oppdraget med å jobbe videre med kartgrunnlaget for de nye reguleringsplanene og bestemmelser til områdene og utarbeide et ferdig forslag til nye reguleringsplanene.

Ikke lagt opp til store endringer

Det er ikke lagt opp til at det kan skje store endringer innenfor de bebygde boligområdene. De nye reguleringsbestemmelsene vil imidlertid utformes slik at det skal være mest mulig hensiktsmessig å forvalte eksisterende boligområder i kommende år. Formålet med planarbeidet er å endre eller justere regulert plansituasjon i samsvar med etablert og bebygd situasjon, men også å oppdatere reguleringsbestemmelsene i områdene.

Arbeidet avaluttes i 2021

Kommunen ønsker at arbeidet skal gå så raskt som mulig, og har som mål å være ferdig i løpet av 2021. Arbeidet omfatter et stort antall planer, og de kan foreløpig ikke sette en endelig sluttdato for prosjektet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...