ANNONSE
Annonse
Nea Radio

NIBIO

Forskerbesøk på Røros

Foto: Anita Sivertsgård

Forrige uke besøkte forskere fra NIBIO Røros for å se på hvordan man utnytter utmarksressursene på nye måter med blant annet å møte den lokale reindriftsnæringa og Røros Mat.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

NIBIO

NIBIO er forkortelse for Norsk institutt for bioøkonomi. De har som samfunnsoppdrag å bidra til matsikkerhet, bærekraftig ressursforvaltning, innovasjon og verdiskaping innenfor verdikjedene for mat, skog og andre biobaserte næringer.

De holder til over 18 forskjellige steder i Norge, og denne uka hadde avdelingen for utmarksressurser og næringsutvikling samling på Røros.

Perlende tyttebær ga mersmak

Avdelingen er spredt på fem forskjellige plasser i Norge og når de møtes er det for både kompetanseheving og nettverksbygging.

Røros Mat var en spennende plass å besøke da de fikk innsikt i hvordan de jobber med både videreforedling av lokalmat og salg, som er en viktig del av tematikken NIBIO jobber med.

Spesielt perlende tyttebær syntes forskerne var et spennende produkt, og ikke minst, et godt eksempel på hvordan man kan utnytte utmarksressursene på en ny og veldig god måte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

REINDRIFT: Forskere på besøk hos Inge Even Danielsen. Foto: Paul Eric Aspholm NIBIO

Viktig for videre arbeid

Det ble også tid til å besøke reinstrøa til Inge Even Danielsen i Feragen for å få et innblikk i hans drift og for å få høre hva han synes er viktig for reindrifta i tida fremover og hvilke utfordringer reindrifta står ovenfor.

- Besøket hos Inge Even vil være viktig for hvordan vi kommer til å jobbe videre i vår kunnskapsoppbygging fremover, poengterte Jo Jorem Aarseth som er avdelingsleder og forskningssjef for avdeling utmark og naturressurser i NIBIO.

Det ble en god og produktiv samling for forskerne som besøkte Røros forrige uke og som kanskje vil bære frukter inn i fremtidens utnyttelse av utmarksressurser også.

ANNONSE