Nea Radio

Formannskapet går for mobbeombud

100 % stilling i Malvik

Enighet: Formannskapet var enstemmige om at det skal opprettes en 100 % stilling som mobbeombud i Malvik kommune. På bildet: Lill Harriet Sandaune (FrP) (t.v) og Rakel Skårslette Trondal (SV). Foto: Anne Gundersen

Et enstemmig formannskap i Malvik gikk mandag inn for å ansette mobbeombud i 100 % stilling og at stillingen skal utlyses eksternt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I rådmannens innstilling het det at ombudet skulle inneha en 50 % stilling. Stillingen skulle utlyses internt for å kombineres med en annen, allerede eksisterende rolle. Formannskapet valgte likevel å gå for en annen løsning.

– Vi føler at dette er en kompleks materie, som ikke bare omhandler skolesituasjonen, sier SVs Rakel Skårslette Trondal. Hun påpeker at også arenaer som idrett og annet organisasjonsliv må innbefattes.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Tilleggsforslag

Det var Høyre og FrP som først kom med et tilleggsforslag til rådmannens innstilling.

– Vi har hele tiden ment at dette er en oppgave som krever 100 % og at vi må vurdere ressurser også utenfor kommunen, sier Lill Harriet Sandaune i FrP.

– Derfor er vi svært glade for at resten av formannskapet nå er enige med oss.

Saken skal behandles i kommunestyret senere denne måneden.

Krevende

Kommunalsjef Ester Sandtrø sa til formannskapet at det hadde vært en krevende prosess å jobbe med denne saken.

– Vi har blant annet sett på å dele på stillingen med andre kommuner, men der har vi ikke fått gjennomslag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...