Nea Radio

Forlater Eika-konsernet

UT AV EIKA: Selbu Sparebank er en av de fem trønderske bankene som nå vil ut av Eikla-gruppen. Foto: Andreas Reitan

Ti lokale banker, fem fra Trøndelag, forlater Eika.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2019 kl 13:56

Aasen Sparebank, Nidaros Sparebank (tidligere Klæbu Sparebank), Selbu Sparebank, Stadsbygd Sparebank og Ørland Sparebank er trønderske Eika-banker som nå forlater Eika-konsernet. Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

I sommer ble det holdt en ekstraordinær generalforsamling for å forsøke å komme til en løsning, men det viser seg nå at konflikten likevel ender med at ti utbryterbankene, fem fra Trøndelag, gjør alvor av å gi opp Eika.

– Nå jobber vi utelukkende med å stable en helt ny allianse på bena, sier Bjørn Asle Hynne, administrerende direktør i Aasen Sparebank og talsperson for det nye samarbeidet kalt Lokalbankalliansen, til DN.

Bjørn Asle Hynne, administrerende direktør i Aasen Sparebank, er talsmann for de ti utbryterbankene. Foto: Aasen Sparebank

Hovedkontor i Trondheim

– Lokalbankalliansen vil få hovedsete i Trondheim, hvor vi nå starter å lete lokaler for et hovedkontor, sier administrerende direktør i Aasen Sparebank Bjørn Asle Hynne til Trønder-Avisa.

Prosjektleder

Avisa skriver også at banksjef Ben Roger Elvenes fra Sparebanken DIN i Bø i Telemark er ansatt som prosjektleder i Lokalbanksamarbeidet AS. Han skal lede den nye bankalliansen gjennom etableringsfasen og få alle formaliteter på plass. Målet er at den nye lokal- og regionalbankalliansen skal være i gang fra utgangen av 2021. Da går også samarbeidet med Eika-alliansen ut for de ti utbryterbankene.

– Nye tider krever nye forretningsmodeller. Vi har nå stiftet selskapet, og etablerer det med hovedadresse Trondheim. Vi bemanner det i første omgang med to årsverk, sier Hynne til Trønder-Avisa. Han blir styreleder i selskapet.

Ifølge Hynne kan en ellevte bank komme til å slutte seg til den nye Lokalbankalliansen, da Ofoten Sparebank og Sparebank 68° Nord forhandler om fusjon og vurderer overgang til den nye bankalliansen. Denne banken dekker Ofoten, Sør-Troms, Lofoten og Vesterålen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...