Nea Radio

Finn julestemningen:

Førjulshelg på Stiklestad

Museumsformidlerne Hildur Norum, Lars Børre Hallem og Mildri Ryan inviterer til familieforestillingen Travel taus og fjøsnissesprell. Foto: SNK

Det blir ikke Jul Igjen, men julestemningen skal nok kunne lokkes fram på Stiklestad!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2020 kl 15:25

5. og 6. desember inviterer Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Scandic Stiklestad til førjulshelg. Smittevernbestemmelsene gjør at det tradisjonsrike arrangementet «Jul Igjen» dessverre utgår i år. I stedet inviterer vi til flere mindre arrangement som på ulikt vis tematiserer jul, og vi håper å lokke fram julestemningen hos de besøkende.

Det meste av programmet foregår lørdag 5.desember. Ute i Borggården blir det denne dagen anledning til å kjøpe mat og gode julesmaker fra lokale matprodusenter, der fakler og bålpanner gir god stemning.

Julekaféen i restaurant Skalden/konferansesalen er åpen, der kan publikum nyte julemat, kaffe og kaker samtidig som de får servert levende musikk fra scenen, av Verdal kulturskole, Juniorspellmannslaget, Sandra Anfinnes og Vilde Roksvåg.

Lørdag ettermiddag forteller 99 år unge Helga Woll om sine juleminner gjennom snart 100 år, i samtale med Hildur Norum. Publikum får også høre fra Alf Prøysen sine rørende julefortellinger, og trekkspiller Dag Ståle Larsen gir oss førjulsstemning i form av kjente juletoner.

På Molåntunet er tausa Ingeborganna travelt opptatt med juleforberedelser, men drengen Sivert er dessverre både treg og litt lat. Fjøsnissene forstår at de må hjelpe til, og det gjør de på sitt fjøsnissesprell-vis. Den lille familieforestillingen «Travel taus og fjøsnissesprell» spilles to ganger på lørdag. Medvirkende: Ida Kirkholt Myhre, Lars Børre Hallem, Mildri Ryan, Edvard Pettersen, trekkspiller Dag Ståle Larsen, fjøsnisser og julebukk-unger.

I gildehallen på Stiklastadir forteller dyktige formidlere/håndverkere om juleskikker fra vikingtid og middelalder. I inngangsbilletten inngår også smak av jol; mat og krydderøl. Vertskap er Per Steinar Brevik, Kai Johansen og Øystein Viem. Også dette arrangementet går av stabelen lørdag ettermiddag

Søndag er det familiejulebord med bugnende buffet. Og på fredag- og lørdag kveld kan de voksne kose seg ut i de små timer, med henholdsvis rakfiskkveld og julepub.

Ellers er det julestemning på folkemuseet i desember, med julepyntede stuer. Barna kan lete etter de små «Stiklestad-nissene», ved å titte inn vinduene i museumshusene. Tell hvor mange dere finner og fortell det til resepsjonisten. Da vanker det en liten premie.

Vanligvis arrangerer vi det store førjulsarrangementet Jul Igjen på denne tida. Pga smittevernbestemmelsene lar dette seg dessverre ikke gjøre i år, sier avdelingssjef på Stiklestad Ingegerd Eggen. Vi har derfor valgt å lage flere små arrangement med begrenset antall plasser spredt utover hele Stiklestadområdet. Her har vi god plass og vil gjøre vårt ytterste for å ivareta påbudte smitteverntiltak. Håper våre arrangement kan være et lysglimt i ei førjulstid preget av korona-pandemi.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...