Annonse
Nea Radio

Ingen penger til Røros:

- Forhandlingene mellom regjeringen og SV siste håp

Christian Elgaaen: - Nå er håpet forhandlingene på Stortinget mellom regjeringen og SV. Det er vår siste mulighet i år. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Det var ingen penger i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet fra regjeringen til opprettelse av folkehøgskole på Røros eller til drift av Doktortjønna. Nå håper ordfører Christian Elgaaen på SV som siste mulighet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Nå er håpet forhandlingene på Stortinget mellom regjeringen og SV. Det er vår siste mulighet i år. Vi må lykkes med dette nå. Jeg gir meg ikke med folkehøgskolen og Doktortjønna, sier Elgaaen i en kommentar til regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet.

Dette er det tredje året på rad at de to sakene ikke har blitt prioritert i forslag til Statsbudsjett.

- Det er veldig synd at regjeringen ikke finner midler til opprettelse av Røros folkehøgskole eller drift av Doktortjønna. Det er rett og slett skuffende. Representanter fra begge regjeringspartiene har gjennom valgkampen og tidligere uttalt seg positivt om begge sakene. Det er i den store sammenhengen snakk om små beløp, men som har enorm betydning for regionen vår, sier han videre.

Den neste muligheten er i det reviderte statsbudsjettet som presenteres på vårparten 2022.

Nøkkelord