Foreslår å legge ned to barnehager i Røros

Ysterhagaen Barnehage på Røros foreslås lagt ned, sammen med Kvitsanden barnehage. Foto: Per Magne Moan

Istedet skal en ny, stor barnehage med 12 avdelinger samle sentrumsbarnehagene ved Øya barnehage.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2018 kl 21:44

ANNONSE
Annonse

Komiteen for oppvekst i Røros kommune har utredet framtidas barnehagestruktur i Røros, og foreslår å samle sentrumsbarnehagene ved Øya barnehage.

Det betyr at Kvitsanden barnehage og Ysterhagan barnehage blir lagt ned. Utredningen er nå ute på høring, og frist til å komme med uttalelser er 9. januar.

Årsaken til at komiteen har landet på området ved Øya barnehage som tomtealternativ, er hovedsakelig tidsaspektet.

– Per i dag er området det eneste som er tilgjengelig for snarlig byggestart slik at tidsplan kan overholdes. Vi mener dette er et godt tomtealternativ som befinner seg i nærhet til friluftsareal, idrettsanlegg og sentrum. I tillegg kan man bygge «i fred og ro» og gjøre seg ferdig før innflytting, skriver komiteen i sin innstilling.

Komitéen har vurdert om man skal slå sammen to eller tre barnehager.

– Hovedårsaken til at vi har landet på å slå sammen alle tre til en stor ny barnehage, er den siste tids opplysning om at det sannsynligvis vil påløpe betydelige kostnader til oppgradering og rehabilitering samt utskifting av ventilasjonsanlegg i eksisterende Øya barnehage, skriver de.

– En vil få en ny moderne barnehage med god plass og på sikt vil man også få en fleksibel driftseffektiv barnehage der man kan utnytte stordriftsfordel. Vi har konkludert med at fordelene oppveier mulige ulemper med en stor barnehage og tror at man med videre involvering av de ansatte og fagmiljøet vil kunne utvikle en god trygg barnehage som oppfyller alle ønsker og behov for ulike aldersgrupper og barnegrupper.

Du kan lese utredningen på Røros kommunes nettsider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...