Nea Radio

Holtålen Snøscooterklubb:

Foreslår 9 nye skutertraseer

Holtålen Snøscooterklubb har sendt inn forslag til kommunen om hele 9 nye løypetraseer. Håpet er at den første nyløypa er klar til neste vinter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2021 kl 12:10

I et brev til kommunen ønsker nå Holtålen Snøscooterklubb å presentere 9 nye skutertraseer i hele kommunen.


Dette er et ledd i kommunestyrets enstemmige godkjenning av Gauldalsløypa i sak 54/20 og vedtakspunkt 3, den 17.12. 2020, hvor det heter; «Det igangsettes en prosess for å se på en helhetlig løypeplan i Holtålen kommune». Nå har skuterklubben kommet med sine forslag.

-Løypeforslaget tar hensyn til eksisterende næringer som fjellstuer og parkeringer som utgangspunkt for løypenettet. Tilleggsnæringer vil være tilrettelagt isfiske og utleie av hytter og setre. Tilrettelagte samlingsplasser er gode sosiale og miljømessige tiltak, samt at de vektlegger at løypenettet skal knyttes sammen i hele kommunen, sier leder i Holtålen Snøscooterklubb, Hans Jørgen Holden.

Holtålen Snøscooterklubb foreslår dermed følgende traseer i løypenettet:

1. Gauldalsløypa – sentrum (parkering) – Flya – Målåsetre (parkering) – Tydal grense, som kommunestyrets vedtak i saken om Gauldalsløypa.

2. Sentrum (parkering) – Brenntælet – t/r Rogne – Rognsåsjøen – Fjellheim/Jenshaugen (parkering) – Dagens vintertrase: Hessjøen – Kjølidalen og Øyungen – Meiåen/Elgsjøen.

3. Øyungen – Langsåvika – Båttjønndalen – Vårhus/Ingebrigtsvoll (parkering), dagens trase.

4. Målåsetre (parkering) – Bjørgåsen (parkering, fjellstue) – Kvensåsvollen – Nesvolden – Storvollhøyda – Rognsåsjøen. Sikrere krysningspunkt mellom øst og vest i Ålen på grunn av snøforhold.

5. Flya (parkering) – Øvre Drøydalen – Aunekjølen (parkering) – Aunegrenda grendehus (parkering), Nordpå via Hynntjønna (isfiske) – Tydal grense og Drøydalen – Drøyvollen (parkering) – Løvåsen Leir (parkering).

Aunegrenda grendehus – Øyvegen – Hultsjøen – Stor-Menna, bør utredes som løypealternativ.

6. Aunegrenda grendehus (Parkering) – Klasaune (parkering) – Bringen, etter Bringenvegen og Grønset (parkering) – Belinga Bru (hele løypa etter dagens traseer, i praksis Natovegen, merket i 1965).

7. Bringenvegen – Langen – Selbu grense, dagens hestetrase til martnan.

8. Langen – Slåggån – Langletevegen (parkering) – Dragåsvollan (Midtre Gauldal), dagens trase.

9. Allmenningsvegen (Midtre Gauldal kommune) – Leset (parkering) – Løvåsen.

10. Løvåsen (parkering) – Renåtjønna (isfiske) - Finsådalen – Vårhus-Ingebrigtsvoll (parkering) og Åsen (parkering) – Åsmarka – Bjørnen – Finsådalen osv.

Næringsinntekt på 300 000 kroner

Videre skriver Snøskuterklubben at Gauldalsløypa i praksis har fått mange entusiaster, og det er solgt hele 766 kjøretillatelser for siste sesong (16/4), fordelt på 422 årskort og 324 dagskort. Samla har dette gitt nesten kr. 300.000, - i inntekter, med ca. kr. 70.000, - i vedlikeholdsutgifter og skilting.

Tilleggsnæringene – utleie maskiner, salg og service har merkbart omsetningstillegg.

Høy kjørebelastning

Ulempen med kun en løype er at kjørebelastninga har mer enn fordoblet seg fra prøvesesongen 2019. Dette skyldes vel pandemien, med grensestenging til Sverige, der mange gauldalinger tradisjonelt har benyttet svensk løypenett i rimelig stort omfang. Dermed ønsker skuterklubben at det allerede til neste vinter vil komme en rekreasjonsløype til i kommunen.

- Det er mest nærliggende å tro at det er løypa over til Hessdalen, som vil være den mest aktuelle, som løype nr 2 i kommunen. Den har kommet frem som forslag fra flere kanter, og arbeidet med denne løypetraseen har kommet lengst, sier Holden.

Hør intervjuet med leder i Holtålen Snøscooterklubb her;

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...