Nea Radio

Foreløpig ingen nerver før Femundløpet

Jens Kvernmo i Rallaren i Hovet. Foto: Per Magne Moan

Førstegangskjører Jens Kvernmo har ennå ikke rukket å kjenne på nervene før Femundsløpet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2019 kl 16:43

Friluftsmannen og den nyfrelste hundekjøreren har de siste ukene vært å se på TV-skjermen i serien Jens i villmarka på NRK, etter å ha gjort stor suksess med serien Vinterdrømmen i fjor. Når startskuddet går på Røros neste fredag, har han ett mål.

– Jeg skal fullføre med god stil før banketten starter, humrer Kvernmo, rett fra hundetrening i Skjækerfjella i Trøndelag.

– Det verste er vel kanskje at jeg ikke har noen nerver enda. Jeg kjørte jo nettopp Gausdal maraton, som er et relativt kort løp. Å kjøre løypene blir ikke noe problem, det er rutinene rundt jeg ikke har inne enda, understreker han.

Både Bamse og Tarzan, som var med på langturen fra Finnmark til Trøndelag, er med i spannet under Femundløpet, og de øvrige hundene er også lånt fra Arnt Ola Skjerve.

– Jeg hadde ikke hatt sjans uten ham og hundene hans, han har veldig gode hunder. Det hadde vært morsomt å hevde seg selvsagt, men mange av de andre har drevet med dette i mange år, og så kommer Jensemann og surrer på tur, ler Kvernmo, som sto bak et hundespann første gang for knappe 13 måneder siden.

TV-serier, bokutgivelse og foredrag er bare blitt en liten del av hverdagen, tross at nærmere 400.000 fulgte første episode av serien Jens i villmarka.

– Det tar heldigvis ikke så mye tid. Det gode livet er jo når jeg er ute på tur, enten med eller uten hundespann!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...