Nea Radio

Forbud mot å eie dyr

BEKYMRINGSMELDINGER: Mattilsynet har mottatt flere bekymringsmeldinger enn tidligere. De fleste gjaldt kjæledyr. Foto: Colourbox/Landbruks- og matdepartementet

Flere kjæledyr-eiere har fått forbud mot å eie dyr. Det går fram av en rapport Mattilsynet la fram mandag om funn ved tilsyn med dyrevelferd.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– De mange bekymringsmeldingene viser at det er stor oppmerksomhet på dyrevelferd. Det er viktig at alle dyr blir behandlet bra enten det er kjæledyr eller produksjonsdyr. Gjennom satsingen på dyrepoliti legger vi til rette for at alvorlige dyrevelferdssaker blir prioritert og fulgt opp, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

I løpet av de åtte første månedene i 2018 ble det registrert alvorlig vanskjøtsel i 44 dyrehold, eller i 0,7 prosent av de dyreholdene Mattilsynet har vært på tilsyn i. Mattilsynet fører mest tilsyn der det er størst risiko for at regelverket blir brutt.

Det er oppdaget flere kjæledyrhold med alvorlig vanskjøtsel enn tidligere. Det er også flere dyreeiere som er anmeldt til politiet, og flere kjæledyreiere som har fått forbud mot å eie eller drive med dyr.

Mattilsynet har i samme periode mottatt flere bekymringsmeldinger enn tidligere, hvorav de fleste gjaldt kjæledyr. Det er viktig å melde fra hvis man kjenner til at dyr lider, og publikum oppfordres derfor til å bruke varslingsknappen på mattilsynet.no og legge igjen informasjon om hvor dyrene er og hva som er galt i dyreholdet.

Les hele rapporten hos Mattilsynet:

https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrevelferd/rapporter_om_dyrevelferd/mattilsynets_arbeid_med_dyrevelferd_i_forste_og_andre_tertial_2018.32335

(Landbruks- og matdepartementet)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...