Nea Radio

Spenning, adrenalin og lagsport:

Forbord paintballpark!

Roar Brekken foran Forbord Paintballpark Foto: Anette Fossmo

Nå håper Roar Brekke å kunne etablere turneringslag i den populære idretten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter å ha prøvd paintball for rundt åtte år siden ga sporten mersmak for Roar Brekken. Dette førte til at han, med hjelp av sine sønner, realiserte Forbord paintballpark like utenfor sitt eget stuevindu. Nå har parken vært i drift i om lag tre år, med alt av nødvendig utstyr inkludert.

- Vi har hatt en paintballpark her i ca tre år som vi driver utleie på. Den har vi bygget opp med paller, rundballer og litt forskjellig utstyr. Vi har prøvd å gjøre det litt billig. I tillegg har vi en skogsbane det går an å spille på, forklarer Roar Brekken.

- Interessen ble skapt en gang da vi var i Elverum å deltok på et stort skogs-spill. Det var i 2012, da dro jeg med min eldste sønn og en kompis av han, og da ble vi hektet. Etter det har vi holdt på med litt paintball hele tiden og bygd opp banen steg for steg, helt til vi har fått den dit den er i dag og vi kan tilby utleie på den, fortsetter han.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Utstyret i orden

Paintball er like gøy som det er actionfylt. Det er nemlig ikke helt smertefritt, men det er også en del av poenget; man får virkelig følelsen av at noe står på spill og det blir desto viktigere å prøve og unngå motstanderens markører. Det er derfor viktig å ha ordentlig utstyr. Ellers er det en sport som egner seg for de fleste:

- Paintball er for alle. Det er faktisk en voksende sport i Norge. Det er egentlig ingen aldersgrense, men vi har en nedre grense på rundt 13 år. Men har man med foreldre går det an å spille med unger som er enda yngre, opplyser Brekken.

- Vi kaller det ikke et gevær eller våpen, vi kaller det markør, fordi vi markerer motspillerne. I tillegg er det viktig med maske, ettersom sikkerhet er noe vi tar veldig alvorlig, så maske må alltid være på. Så har vi kjeldresser som vi låner ut, slik at klærne ikke skal bli altfor malingsflekket. Malingen er biologisk og nedbrytbar, så den forsvinner ved vask, forteller han.

Åpen dag

I løpet av sommeren har de arrangert åpne dager, slik at de som er nysgjerrige på sporten kan komme å prøve ut paintballbanen.

- Åpne dager har vi hatt mer fokus på i år. Det er for å prøve å trekke flere til parken, slik at flere får prøvd sporten på en rimelig måte. Da har vi lagt ut et åpent arrangement på facebook, men med billettbestilling, slik at vi har kontroll på antallet. Vi har hatt veldig godt besøk og folk har trivdes. Når de kommer på åpen dag så betaler man kun for ballene de bruker og ikke leie av utstyr, det sponser parken. Så det har vært veldig gøy, sier Brekken.

Planer for videre utvikling

Brekken forteller om planene for parken fremover. En av planene er å dra i gang et turneringslag, noe som er så godt som etablert. Planen er å delta på en turnering i september, så hvis noen skulle være interessert i å prøve ut en ny sport, er det bare å ta kontakt:

- Vi jobber hele tiden med videreutvikling av parken, få til flere og bedre dekninger. I tillegg så prøver vi nå å etablere et turneringslag her på Stjørdal. Faktisk skal vi prøve oss på et stiftelsesmøte nå på torsdag, det blir spennende. Vi har en syv til åtte ungdommer som har lyst til å prøve seg på ordentlig spill, smiler han.

- Vi var i Orkland for rundt en måneds tid siden å var med på åpen dag der. De har en ordentlig paintballbane, en såkalt speedball bane, der vi fikk prøve oss på skikkelig paintballspilling. De som var med syntes det var kjempeartig, derfor prøver vi nå å få etablert et lag her på Stjørdal, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...